Den svenske Nordea Touren kommer til Norge fra tirsdag til torsdag, og dette blir min første mulighet til å spille inn penger som golfspiller. Dette er utvilsomt noe helt nytt for meg, men jeg gleder meg selvfølgelig veldig til å komme i gang.

Det er fremdeles en del som skal på plass før jeg kan kalle meg ”etablert,” men det mest essensielle er altså klart. Jeg har registrert meg hos PGA of Norway og opprettet enkeltmannsforetak, så ting begynner jo faktisk å falle på plass.

 

Etter Nordea-turneringen på Miklagard bærer det videre til Horsens i Danmark ganske raskt. Her skal jeg spille Ecco Tour på en bane med det spesielle navnet Stensballegaard, hvor det også skal spilles Challenge Tour senere i sommer. 

 

Min debut på Challenge Touren vil finne sted i Sveits den 12. juli med Elias Bertheussen som reisekamerat. Jeg har allerede begynt å arbeide med logistikken til denne turneringen, og det å fikse alt selv er for øvrig en ny opplevelse det også. På Baylor fikset coachen alt det praktiske, og slik har det også vært når jeg har reist rundt med NGF på ulike oppdrag. Nå må jeg fikse alt dette på egenhånd, og selv om det ikke bør by på noen store problemer, er det faktisk mer tidkrevende enn man kanskje skulle tro.

 

Turneringen i Sveits blir den første av fem turneringer på rad på Challenge Tour´en for min del. Å spille så mye på kort tid er enda en ting jeg ikke er helt vant til, men jeg gjør så godt jeg kan, for å angripe det hele med et åpent sinn. 

 

Jeg har veldig mye å lære, og vet at det er gode muligheter for å få seg en eller flere på trynet i starten. For alt jeg vet, kan det jo hende at det går ganske bra også, men det finner man altså ikke ut før man prøver!

 

I tillegg til en svært behjelpelig far med mange gode ideer, er jeg så heldig at jeg har en gjeng i Drammen Golfklubb som stiller opp på ulike måter. Overgangen fra det trygge amatørlivet til det mer brutale profflivet hadde vært mye verre om jeg måtte ordne alt mellom himmel og jord selv, så jeg er veldig takknemlig for at det finnes uegoistiske folk som trår til.

 

Målet er å få denne satsingen på beina så fort som mulig, og dette hadde kanskje vært litt i overkant utfordrende om jeg skulle gjort absolutt alt helt alene. Slik som det er nå prøver jeg å fikse en ting av gangen, for med gode støttespillere er jeg ganske sikker på at det meste vil ordne seg etter hvert.

 

Oppdateringer fra turneringen på Miklagard vil finnes på www.nordeatour.se, og forhåpentligvis vil det bli noen norske flagg å se på den øvre delen av resultatlista. Jeg skal i alle fall gjøre mitt beste, så får vi se hva det holder til!

 

Samme hvordan det måtte gå, er jeg uansett tilbake her på bloggen neste mandag. Følg med videre!