Celine Borge om debuten//

Borge om de første månedene på LPGA: – Ikke vært på mitt beste enda

Celine Borge har levert gode resultater for en «rookie» på LPGA-touren. Men det betyr ikke at hun skal hvile på laurbærene.

Med tre topp-20 plasseringer i sine første 11 starter på LPGA-touren kan man trygt si at Borge har klart å ta steget opp.
Publisert

For 104 dager siden sto Celine Borge på første tee i LPGA Drive On Championship i Arizona. Det var dagen hun slo sitt aller første slag på LPGA-touren, det høyeste nivået i kvinnegolfen.

Siden da har hun havnet topp-20 tre ganger og klarte åtte cutter på 11 turneringer. Hun har også vært tidvis helt øverst på ledertavlen flere ganger, senest i den forrige major-turneringen KPMG PGA Championship.

For mange hadde det nok vært spennende og nervepirrende å være i seierskampen så tidlig i sin LPGA-karriere, men Tønsberg-jenta tar det hele med knusende ro.

– Veldig mye er akkurat som før egentlig. Jeg reiser rundt, og bor på hoteller og hos fremmede rundt omkring, forteller hun til Norsk Golf med beina godt plantet på norsk jord for første gang på flere måneder.

Men noen forskjeller er det fra fjorårets Epson Tour og livet på LPGA.

– Vi spiller finere baner som ofte er i god stand. Også er nivået mye høyere. De andre spillerne er bedre.

– Ikke på mitt beste

Her hjemme i Norge har folk blitt imponert over hvordan Borge har taklet overgangen til LPGA og de gode resultatene hun har fått på veien. Men hovedpersonen selv vet at hun har mer å gå på.

– Jeg føler jeg kan spille bedre. Jeg har ikke vært på mitt beste helt enda, forteller hun.

Landslagstrener Geoff Dixon mener at resultatene er gode, men at Borges innstilling viser at hun ikke hviler på laurbærene.

– Jeg synes det er positivt at hun har den innstillingen. Det er bra at hun ikke sitter her nå og sier «dette er det beste jeg kan gjøre». I mine øyne er det en stor positiv at hun forteller at hun har mer å gå på, utdyper Dixon.

Celine Borge og Geoff Dixon har fått tettere bånd til Olympiatoppen de siste månedene. I dag står svettetest på programmet.

Har høye mål

Da spiller-trener duoen satte seg ned med turneringskalenderen i vinter, var det lite fokus på major-turneringene. Hovedmålet var for Borge å tilpasse seg til det nye nivået og utvikle seg ytterligere. Nå er den tankegangen snudd noe på hodet.

– Hvis noen hadde sagt til oss i januar at Celine skulle få disse resultatene og vært med i major-turneringene etter fire måneder, hadde jeg ikke trodd på dem. Det viser hva slags utvikling hun har hatt de siste månedene, forteller Dixon.

For Borge sin del er dette en del av reisen til toppen. Hun har som mål å være blant de beste golfspillerne i verden.

– Jeg vil være med på å vinne turneringer på LPGA-touren, og være på det nivået over en lengre periode, sier hun.

– Jeg har lyst til å være en av de beste golfspillerne i verden.

Celine Borges mål er kjempe i de store turneringene. Slik som hun gjorde i PGA Championship.

Nye erfaringer

Selv om hverdagen på mange måter er lik for LPGA-spilleren er det noen forskjeller. Blant nå når hun har vært hjemme i Norge i noen dager.

– Jeg merker at jeg får en del mer oppmerksomhet enn det jeg gjorde før, reflekterer hun.

– Og ute på touren får jeg mer oppmerksomhet fra utstyrsprodusentene. De siste månedene har jeg fått masse baller, klær og annet utstyr fra Ping, som jeg ikke gjorde før. Nå har jeg en ekstra kolli som nesten kun er utstyr, legger hun til.

Uansett hvordan de neste månedene blir – så er én ting klart. Celine Borge skal jobbe videre for å bli en av verdens beste golfere.

PS! Neste turnering for Vestfold-spilleren er Dana Open i Ohio.

Powered by Labrador CMS