LPGA TOUR//

Borge valset over dobbelt majorvinner i Las Vegas

Celine Borge åpnet sin første matchspill-turnering på LPGA-touren med to tap. I den tredje og siste matchen valset hun over over Stacey Lewis.

Celine Borge leverte en kruttsterk avslutning i Las Vegas. (Photo by Harry How/Getty Images)
Celine Borge leverte en kruttsterk avslutning i Las Vegas. (Photo by Harry How/Getty Images)
Publisert Sist oppdatert

Etter sterke prestasjoner og tre Topp 20-plasseringer i sin debutsesong på LPGA-touren har Celine Borge klatret flere hundre plasser på verdensrankingen. Men det er all grunn til å være tålmodig.

Tønsberg-jenta er fortsatt «bare» nummer 217 i verden. Ayaka Furue er nummer 18 på den samme lista. Onsdag møttes de i Bank of Hope LPGA Matchplay. Det endte med seier 4&2 (Fire hull opp med to hull igjen å spille) for den japanske jenta, som i fjor gikk helt til finalen hvor hun tapte 3&2 mot Eun-Hee Ji fra Sør-Korea.

Gruppespill først

LPGA-turneringen på Shadow Creek spilles etter «Champions League-format», for å låne et begrep fra internasjonal fotball. Det betyr at fire spillere møter hverandre innbyrdes før de 16 gruppevinnerne går videre til utslagsmatcher med vinn-eller-forsvinn.

I premiepotten ligger halvannen million dollar til fordeling, nærmere 17 millioner norske kroner etter dagens triste kronekurs.

Torsdag møtte Celine Borge en mer overkommelig motstander i Gemma Dryburgh. Den skotske spilleren holder i øyeblikket en 58. plass på verdensrankingen. Men dessverre endte det med et nytt tap for Norges nye LPGA-stjerne, også denne gangen med klare sifre. Dryburgh vant matchen 3&2.

Avsluttet knallsterkt mot Lewis

Fredag rundet Borge av gruppespillet mot selveste Stacy Lewis på mesterlig vis. Vestfold-spilleren utklasset amerikaneren 6&5 (ledet med seks, med fem hull igjen).

Etter en lang karriere står den amerikanske veteranen med 13 seire og 116 topp-10 plasseringer på LPGA-touren, hvorav to major-triumfer. På veien har hun spilt inn over 14 millioner dollar.

For Celine Borge betød det mye for selvtilliten å avslutte såpass sterkt.

Her er resultater

Powered by Labrador CMS