UTSTYR//

Callaway går varmt med KI-utviklet driverfamilie

Årets heteste ord er «kunstig intelligens». Det har også Callaway forstått i oppgraderingen av fjorårets storsuksess Paradym.

Produktbildene fra Callaway etterlater ingen tvil: Paradym AI Smoke skal være brennhete.
Publisert

For alle oss som har levd en stund, går et år stadig fortere. Derfor føles det som i går at Callaway lanserte sin opprinnelige Paradym-driver, og fikk drahjelp av Jon Rahms eventyrlige suksess på starten av fjoråret.

Men de store merkenes forsknings- og utviklingsavdelinger ligger ikke på latsiden. Man kan naturligvis diskutere hvor mye som faktisk kan skje i løpet av et kalenderår, men ingen kan ta fra 2023 at det var året da kunstig intelligens virkelig skjøt fart med lanseringen av Open AI-revolusjonen ChatGPT.

Du har sikkert fått med deg at KI – eller AI for «artificial intelligence» – er det heiteste ordet i markedet akkurat nå, og det preger også årets produktlanseringer innen golfen.

Nyheten kommer i fire ulike modeller.

En nyskapende familie

Callaways nye drivere – Paradym Ai Smoke – er en nyskapende familie utviklet gjennom avansert datateknologi , maskinlæring og – nettopp! – kunstig intelligens. Den kommer i fire forskjellige modeller, hver designet for å imøtekomme ulike typer spillere og deres individuelle behov.

Ifølge produsenten skal familien være et resultat av omfattende datainnsamling fra over 250 000 svinger av ulike spillere. Den enorme datamengden er analysert og brukt til å optimalisere designet av hver modell, med fokus på å forbedre ballhastighet, utgangsvinkel og spinn for forskjellige spillertyper.

En av de mest innovative funksjonene i driverne er slagflatene som er designet med variabel tykkelse, som ligner på mønsteret av en strømmende havstrøm. Dette ikke-intuitive mønsteret er unikt for hver av de fire modellene og er designet for å maksimere effektiviteten – ved treff i senter av køllehodet, men også utenfor.

I tillegg til slagflatens spesielle utforming, er også vekten og strukturen til hver driver nøye optimalisert. Med bruk av karbonkompositt i kroppen og en intern titaniumring, har Callaway klart å redusere vekten av driverne samtidig som de opprettholder stabilitet og styrke.

Bak fasaden skal ingeniørene og KI ha videreutviklet Paradym.

Fire ulike modeller

Hver modell i Paradym Ai Smoke-familien har unike egenskaper som er designet for å passe til forskjellige typer golfspillere. 

Max-modellen skal passe for majoriteten av spillere der ute. Den skal være ideell for spillere med en svinghastighet mellom 90 og 105 mph (du kan måle dette på en Trackman, red. anm.). En justerbar bakre vekt på 14 gram bidrar til bedre tilpasning og stabilitet.

Max D-modellen er for deg som kjemper mot slicen og trenger mer hjelp for å få ballen i lufta. Den er utformet for spillere med en svinghastighet mellom 80 og 95 mph, og har en lavere bakre vekt. Den innebygde anti-slice vektingen skal gi ytterligere hjelp i forhold til fjorårets Paradym X.

Max Fast har et 34 gram lettere hode enn Max og Max D, og er det ideelle valget for spillere som trenger mest hjelp for å få fart i svingen og ballen i lufta. Den reduserte vekten er oppnådd ved å fjerne justeringsmulighetene i overgangen mellom hode og skaft.

Triple Diamond-modellen er rettet mot elitespillere med en svinghastighet over 105 mph. Den er optimalisert for treff rundt midten av slagflaten, og den har utbyttbare vekter som lar spilleren justere spinn og lansering etter behov.

Og det beste rådet som alltid: Kjøp ikke driver rett fra hylla! Sørg for at du får hjelp av nærmeste kølletilpasser for å finne ut hvilken modell som passer best for deg. 

PS! Vi kommer tilbake med en stor test av årets nye drivere i Norsk Golfs første trykte magasin i 2024. Testen presenteres i samarbeid med Svensk Golf. 

Alle bør søke råd og veiledning for å finne ut hvilken av de fire modellene som passer dem best.
Powered by Labrador CMS