Costa Brava søker golfkvinner

Slik skal Costa Brava lokke til seg flere kvinnegolfere på tur.

Publisert

I fremtiden kommer golfreiser til å ha en stigende andel kvinner, i hvert fall hvis golfindustrien gjør som de lover og setter i gang prosessen for å øke kvinneandelen i sporten. I påvente av denne transformasjonen har organisasjonen som pusher katalansk golf bestemt seg for å gjøre noe med saken.

De skal fortelle verden at damegolfere bør velge Costa Brava neste gang de skal på tur med venninnene. De har noe å fare med, det er ikke bare tomme ord.

Golf i Costa Brava har skjønt at fremtidens golfreiser kommer til å dreie seg om å kombinere golf med masse andre spennende aktiviteter. Nå er det flere og flere som vil utvide horisonten i stedet for kun å dyrke golfgalskapen sin.

Vi er en liten gruppe kvinnelige journalister som får lov å være forsøkskaniner og teste en ekte damegolftur på Costa Brava. Fra flyplassen i Barcelona tar det 90 minutter opp til Torremirona, en behagelig bane som er enkel å gå – en ypperlig start. Vi nyter synet av Pyrenéene i det fjerne. Costa Brava er kjent som en litt mer ‘upscale’ golfdestinasjon sammenlignet med noen andre deler av Spania.

Dette lover bra.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Peralada – vin og spa

Så går turen til Golf Peralada. Vi har store forventninger til hotellet – det heter tross alt: Hotel Peralada Wine Spa & Golf. Resepsjonen gir første tegn til at de vet hva det dreier seg om: dekorasjonen er en diger stabel med vinkasser i strå.

– Så synd at dere ikke får besøkt slottet vårt og vingården vår, sier vertinne og golfdirektør Petra Darmstädter.

– Det blir rett og slett ikke tid!

Golfresort med tilhørende slott og vingård… vi skulle gjerne blitt en dag til. I stedet sender hun oss på den imponerende spa-avdelingen, hvor en ung spansk yoga-instruktør har pønsket ut noen øvelser som involverer ‘hæla i taket’ og tærne i hittil uprøvde posisjoner. Stemningen i gruppen lysner opp når den unge instruktøren ber oss på engelsk om å flytte våre ‘feet-fingers’ i linje med våre ordinære fingre. ‘Tær’ på spansk kan oversettes direkte til ‘fotfingre’.

Yoga og golf er en ganske kjent kombinasjon. Det fins til og med yoga-retninger som fokuserer ene og alene på å gjøre deg til en bedre golfer. Det er vel kanskje ikke så sannsynlig at guttegjengen på golftur ville valgt yoga. Damer på golftur har gjerne andre ønsker enn menn. Jeg spurte Sarah Forrest i engelske Red Tee Breaks, som spesialiserer seg på damegolfturer, hva hun har lært etter 10 år i bransjen.

– Damegolfere som ikke drar på rene dameturer går virkelig glipp av noe! sier Sarah. – Det er en veldig lav prosent av golfreiser med bare kvinner, langt under det som prosentandelen kvinnelige golfere generelt skulle tilsi, sier hun. Ofte er det ikke mannfolka hjemme som hindrer oss i å dra ut og ha det gøy på egenhånd. Det går på innstillingen til hver enkelt.

Når kvinner etter hvert har kommet seg ut på tur, da er det gjerne et mer fleksibelt program som blir lagt opp. Kanskje noen ikke vil spille golf hver dag – de tar fridager for å gjøre andre ting. Og andre aktiviteter, som for eksempel slottsbesøk, restaurantbesøk (Costa Brava er kjent for sine 13 restauranter med Michelin-stjerne) vinsmaking og yoga, er gjerne en del av turen.

Banene er det også forskjell på. Kvinner er mindre opptatt av skrytefaktoren, det vil si at de ikke spille den absolutt dyreste og mest berømte banene der Europatour-spillerne er lommekjent. Hvis banene er i god stand, i en vakker setting og med et skikkelig bra hotell, da er grunnlaget lagt for en kjempetur.

Med det i bakhodet drar vi til et hotell med uovertruffen utsikt fra toppen av noen bratte klipper, Silken Park Hotel San Jorge. Der får vi spa-behandling i lokal stil: Gerunda Fuga heter behandlingen, der man hører en mannsstemme i høyttalerne fortelle en katalansk myte om en gjeter og en havfrue – samtidig som to massøser jobber iherdig med å kna musklene. Fortellingen dreier seg mye om været, og behandlingen skal speile hvordan elementene (for eksempel regn og vind) føles på huden. Spesielt.

Heldigvis slipper vi å oppleve annet enn solskinn når vi igjen er ute på banen neste dag, på Golf d’Aro Mas Nou. Dette er favorittbanen av de tre – en del opp og ned men med noen ganske utrolige utsikter mot fjellene.

Med et glass Cava etter runden er alt perfekt. Dametur? Ja, dette må vi gjøre oftere! Neste gang går vi opp et lite hakk, ikke sant? Da bor vi på 5-stjernershotellet Camiral på PGA Catalunya og spiser på en av de 13 restaurantene i området som har Michelin-stjerne….. Skål for det, jenter.

Nyttige linker:

golfincostabrava.org

golftorremirona.com

golfperalada.com

pgacatalunya.com

golfdaro.com

hoteles-silken.com

Powered by Labrador CMS