THE AMERICAN EXPRESS//

Davis tapte mot Goliat – men ikke uten kamp

23-årige Davis Thompson tapte til slutt med ett slag mot verdensfirer Jon Rahm.

Davis Thompson (t.v.) kan vinne sin første PGA Tour-seier søndag. Men Jon Rahm blir en tøff utfordrer.
Davis Thompson (t.v.) kan vinne sin første PGA Tour-seier søndag. Men Jon Rahm blir en tøff utfordrer.
Publisert Sist oppdatert

Søndag kveld norsk tid kunne «rookien» Davis Thompson vunnet sin første seier på PGA-touren. Men det ble ingen enkel oppgave å stå igjen som seierherre i The American Express. For den spanske oksen Jon Rahm ville ha et ord med i laget.

Med runder på 64, 64 og 65 slag hadde verdensfirer Rahm blikket rettet mot vinnertroféet i California, og den eneste som har holdt følge med spanieren i La Quinta var den unge amerikaneren Davis Thompson (62, 64, 67).

Sammen var de hele 23 slag (!) under par før finalerunden, fire slag bedre enn røkla. Og Thompson skjønte at han var underdog før søndagens oppgjør.

Tar utfordringen

– Så absolutt, sa 23-åringen. – Jeg spiller mot Jon Rahm, og samtlige vil nok mene at jeg er underdogen i den kampen. Men jeg kan ikke bry meg om det. Jeg har bare tenkt å spille mitt spill, så får vi telle opp til slutt.

Thompsons spill viste seg mer enn godt nok i det sterke feltet. Dette er hans første sesong på PGA-touren og The American Express var bare hans sjuende turnering på øverste nivå. Og selv om prestasjonene på amatørnivå og mindre tourer har lovet godt, er det fortsatt et stykke vei å gå for å etablere seg på PGA Tour.

En seier i helgen ville bokstavelig talt endret livet hans.

– Jeg forstår at dere i media ser en David-mot-Goliat-historie her, og det er helt greit. Jeg lever godt med merkelappen som utfordrer, den inspirerer meg. Og min eneste oppgave blir å konsentrere meg om hva jeg skal gjøre og stenge resten ute, fortalte Thompson før sisterunden.

For presset lå først og fremst på langt mer rutinerte Jon Rahm.

Ikke stor forskjell

Spanieren er proppfull av selvtillit om dagen. Han hadde gått seirende av greenen i tre av sine fire siste turneringer, senest i Sentry Tournament of Champions for to uker siden. Hele uka har han hatt laseren rettet mot mer enn vinnertroféet i La Quinta. Han vil raskest mulig ha tilbake tronen som verdensener.

Samtidig vet han at det er lite som skiller mellom de beste i verden og en talentfull rookie når det kommer til en enkelt turnering, en enkelt runde.

– Jeg har alltid fortalt folk at forskjellen ikke er stor, ikke når det kommer til ferdigheter. Har jeg en fordel? Kanskje fordi jeg har mer erfaring. Men alle vinner for første gang et sted. Hadde veteraner en fordel da Jordan Spieth vant sin første turnering, eller da jeg vant?

Rahm var mer enn klar over at han hadde en tøff utfordrer i den tidligere Georgia-studenten Davis Thompson. Og unggutten holdt da også følge hele søndagen.

Først da Thompson misset utslaget på hull 16 åpnet han døra for langt mer meritterte Rahm. Og verdensfireren lot seg ikke be to ganger.

Han senket birdieoutten til minus 27 (!) og holdt seg det ene slaget foran rookien, ukas sensasjon.

– Det er så mye talent her på PGA-touren, og Davis leverte en fenomenal turnering. Han spiller imponerende golf og viser at han hører hjemme her. Jeg måtte virkelig grave dypt i dag, og først da han gjorde den ene feilen på 16, øynet jeg sjansen, sa Jon Rahm.

Her er resultatene

Powered by Labrador CMS