KLARE FOR FESTEN//

De er hekta på Masters

På Borgenhaugen i Sarpsborg venter Ann-Karin og André. Hvert år rigger de stua si til en Masters-hule. Dette er Masters tatt til et nytt nivå.

Publisert Sist oppdatert

Det tikker inn en melding: “Alt er rigget klar, André er kalt inn (hjem…) til kl 16 i dag. Kjør på!”.

Ann-Karin Vollebæk har sitt daglige virke som direktør for Quality Hotel Fredrikstad, mens André Schreiner er direktør på The Hub i Oslo sentrum. Når livet ikke handler om barn og jobb er det golf som gjelder. Mye golf. Alt fra flere runder i uka i golfsesongen, golfreiser i inn- og utland og mengder av golf på tv.

I starten av april er det golf på TV som gjelder. Og Masters har en spesiell plass hos de to golffrelste hotelldirektørene.

GAVEN

André får stjerner i øynene når Augusta blir tema. I 2019 gikk nemlig en stor drøm i oppfyllelse. Etter over 1 års planlegging kunne Ann-Karin gi André sin helt spesielle 50- årsgave; tur til Augusta og The Masters!

– Det var kjempevanskelig, begynner Ann-Karin. – André var midt i en stressende periode med åpningen av The Hub, og det fantes egentlig ikke et passende tidspunkt å gi han gaven og fortelle han at vi skulle til Augusta.

André blir engasjert.

– Vi var sent ute med byggingen, vi fikk vannlekkasje like før åpning, vi holdt på med innspilling av tv-serie; ja, kaoset og stresset var totalt. Så ble jeg kalt inn til et møte med hele ledelsen, og da dukker plutselig Ann-Karin opp på skjermen.

Ann-Karin forteller at hun hadde avklart alt med ledelsen og at det skulle gå bra med både åpning og drift uten André tilstede.
2 uker før avreise fikk André overrakt det som må være livets råeste 50-årsgave.

– Å være på Augusta i to dager, oppleve Viktor og Tiger på nært hold, oppleve stemningen og alt det man har sett på tv så mange ganger. Jeg har ikke ord for å beskrive det. Det er et minne for livet, sier André.

– Og du skulle sett André i shoppen, ler Ann-Karin.

De to forteller om mengden av Masters-effekter som ble med hjem. På hull 12 på siste dagen kom et par unge amerikanere bort og sa de hadde diskutert hva André hadde i den store sekken sin. André kunne stolt fortelle at det var Masterseffekter som skulle være med hjem til Norge. Til latter fra amerikanere som er litt bedre vant enn vi andre er.

GOLF I HVERT ENESTE FIBER

Vi spoler tiden tilbake til forrige golfsesong. Vi møter Ann-Karin og André på Skjeberg Golfklubb. Her spiller de parkonkurranse mot vennene Annika og Gorm Kluge.

Da Norge stengte ned på grunn av koronapandemien ble det vanskelig for hotellbransjen. André beskriver det som en katastrofesituasjon med utfordringer hver eneste dag. Det var en vanskelig tid med permitteringer, stengte hoteller og restriksjoner som ble endret ofte.

– Det har vært en mentalt tungt tid for bransjen, så sånn sett har golfen vært en befrielse. Når man har jobben som i perioder ikke gir så mye er det helt fantastisk å kunne gå utpå golfbanen og bli glad og fornøyd, sier André.

Ann-Karin og André har definitivt golf i hvert fiber i kroppen. Det diskuteres minner, fremtidsplaner, handicap, trening, reiser og utstyr.

– Vi er jo ganske sprø, ler André.

Under Masters tas alle effektene fram, stua ryddes, stolene settes klare foran tv-skjermen, Masterskoppene fylles med god drikke og Ann-Karin og André ser hvert eneste sekund av tv-sendingen.

– Det blir på en måte å gjenoppleve alt, sier Ann-Karin. – Man kjenner nesten lukta gjennom tv-ruta.

André er enig.

– På Augusta er det en ekstrem atmosfære. Man har ikke ikke mobiltelefon med seg, man er i nuet og veldig nært spillerne. Det er høytid, sier han.

Under forrige Masters inviterte Ann-Karin og André til Stallveien Masters. Inspirert av Masters Champions Dinner hvor fjorårets vinner får bestemme menyen, gikk Stallveien Masters ut med egen 3-retters meny og bord og hus tapetsert med Masters-effekter.

– Ting har endret seg, sier Ann-Karin. – I 2019 var det mange å heie på. Nå er fokuset på Viktor Hovland, og vi kjenner på en stolthet av at vi har en norsk spiller i feltet.

De to ser på hverandre og smiler.

– Og – jeg er bare 48, sier Ann-Karin og ler mot André. Full av forventning til kommende 50-årsgave.

André kontrer. – Ja, lista er lagt og jeg har noen planer. Vi får se hva som skjer. Stallveien Masters er i gang!

Powered by Labrador CMS