Espens restart//

Derfor er Kofstad hjemme: – Må bare begynne på nytt

Rolex Series-turneringene i Emiratene gikk ikke helt som planlagt for Espen Kofstad. Løsningen ble å vende snuten hjem og legge seg i hardtrening.

Espen Kofstads sesongstart gikk ikke helt som planlagt. Det ble to missede cuter i Abu Dhabi og Dubai.
Publisert Sist oppdatert

Abu Dhabi Championship og Dubai Desert Classic er to av de største turneringene på DP World Tour-kalenderen. Store navn stiller til start og leverer lave scorer for å få sin del av millionene som står på spill i løpet av disse to ukene.

Dessverre for Espen Kofstad fikk han ikke en del av kaken i hverken eller. To missete cuter og tidlig hjemreise ble fasiten i løpet av de to ukene.

Med beina godt plantet norsk jord forklarer Oslo-spilleren hva som skjedde:

– Jeg spilte bare dårlig. Jeg fikk ikke forberedt meg så godt som jeg vil, og da blir man fort naken når man spiller mot så gode golfspillere. Det er sånn golf er noen ganger, forteller Kofstad til Norsk Golf.

For ja, det er sånn golf er noen ganger. Timingen sitter ikke helt, og man føler man spiller mot banen og ikke med den.

«Backer» seg selv

Istedenfor å spille turneringer i Asia med dårlig oppladning og dårlige resultater i bagasjen, valgte derfor Kofstad å reise nordover for å få en mini-sesongoppkjøring hjemme i Oslo.

– Det var bare puttingen som var bra nede i Emiratene. Alt det andre satt bare ikke. Jeg var kort fra tee, innspillene var ikke på lag og nærspillet var bare ikke bra nok, utdyper han.

Tallenes tale bekrefter antakelsen til Kofstad. I Dubai Desert Classic tapte han 3,31 slag på resten av feltet og i Abu Dhabi tapte han 3,14. Det var særlig innspillene som var hans akilleshæl i løpet av de fire rundene.

Neste turnering i horisonten er Kenya Open i starten av mars. Det gir han en periode på noen uker som skal brukes på ordentlig toppidrettsutøvervis.

– Trene, hvile, slappe av og bli bedre er de tingene som står agendaen akkurat nå. Sånn blir det hver dag før jeg drar, forteller han.

En ting er sikkert. Espen Kofstad har troen på at dette blir en god sesong.

– Det fine med golf er at man trenger egentlig bare én seier eller noen få virkelig gode plasseringer i løpet av en sesong. Jeg «backer» meg selv til å klare det i år, legger han til.

Powered by Labrador CMS