LPGA TOUR//

«Derfor har denne rookien hatt elleve ulike caddier i år»

Celine Borges valg vekker internasjonal oppmerksomhet.

Celine Borge i aksjon under torsdagens åpningsrunde i New Jersey.
Celine Borge i aksjon under torsdagens åpningsrunde i New Jersey.
Publisert Sist oppdatert

I det stille er Celine Borge i ferd med å bli et navn på PGA-touren.

Etter den imponerende åpningsrunden i KPMG Women´s PGA Championship, har den internasjonale pressen for alvor fått øynene opp for det norske stjerneskuddet.

Fredag formiddag er 24-åringens prestasjon ett av hovedoppslagene på Golf.com. Og størst oppmerksomhet får Borge for sitt uvanlige caddie-valg.

Verdien av caddie

Celine Borges uvanlige caddie-valg får internasjonal oppmerksomhet.
Celine Borges uvanlige caddie-valg får internasjonal oppmerksomhet.

Da Rose Zhang, som verdens beste amatør, nylig sjekket ut fra Stanford-universitetet for å bli proff, hadde hun alt hun trengte i bagasjen for å lykkes på høyeste nivå – teknisk, taktisk, fysisk og mentalt.

Hun manglet bare en caddie.

For også Zhangs manager, Kevin Hopkins, vet hvilken betydning en rutinert og dyktig caddie kan ha for spillere som vi nå den absolutte toppen.

Derfor kontaktet han Jason Gilroye, som har vært på bagen til stjerner som Minjee Lee, Cristie Kerr og Anna Nordqvist. Resultatene fortalte om 26 seire på LPGA-touren, hvorav fire majortriumfer.

Zhang og Gilroye har nettopp etablert det som skal bli et langt og suksessrikt samarbeid. Og det tok bare noen dager før duoen – i sin aller første turnering sammen – vant Mizuho Americas Open.

Så hvorfor har Celine Borge hatt elleve caddier på elleve LPGA-turneringer i år?

Best for Celine

– Det handler om hva som er best for Celine, forklarer trener Geoff Dixon i Team Norway.

– Vi prøvde ut noen ulike løsninger før sesongen, men Celine var mest komfortabel med å ha det slik. I praksis ber vi om en lokal caddie fra klubbene. Og jeg tar alltid en prat med dem før helgen. Det har jeg også gjort før denne ukens majorturnering, bekrefter han.

I årene på Ladies European Tour og Epson Tour har Borge rett og slett blitt vant til å gå alene og ta alle avgjørelser selv, fra køllevalg til green-lesing. De sporadiske caddiene har bare hatt én oppgave – å bære køllene.

Da Celine Borge på pressekonferansen torsdag ble spurt om den største overgangen fra livet på Epson Tour til LPGA Tour, ga hun amerikanerne svaret:

– At jeg ha en caddie. Jeg er ikke vant til det. Jeg forsøker bare å gjøre det jeg alltid har gjort, å spille mitt eget spill og ha noen til bære køllene.

Det gjelder også Corey Birch. Ukens caddie – den ellevte for sesongen – kjenner Baltusrol-banen ut og inn, men forholder seg profesjonelt til bestillingen fra Team Borge.

– Jeg fikk ham av klubben. Jeg ville bare ha noen til å bære bagen, og han har vært flink til det, sa Borge etter åpningsrunden.

Powered by Labrador CMS