UTSTYR//

Det tok tre år – nå er den nye Apex Pro-familien her

Callaway skal ha jobbet i tre år med en rekke av sine profesjonelle spillere, inkludert Jon Rahm og Xander Schauffele, for å perfeksjonere hver minste detalj i nye Apex Pro Series.

Publisert Sist oppdatert

Resultatet er en helt ny serie som inkluderer tre nye jernkøller og to hybrider – Apex Pro, Apex CB, Apex MB samt Apex UT og Apex UW.

Det er mange bokstaver og modeller å forholde seg til, og umiddelbart kan det virke litt voldsomt. Men det viktigste å få med seg er at hver modell kan mikses med andre for å sette sammen det perfekte settet.

Dermed følger Callaway en stadig sterkere trend i utstyrsbransjen. Nylig har både Titleist og Srixon presentert nye jern som kan mikses og blandes på samme måte. Slike kombo-sett er ikke nødvendigvis en ny idé, men utførelsen synes å bli bedre for hver lansering.

En nydelig bukett

Kort fortalt er det mange spillere, også på hobbynivå, som ønsker seg – og er tjent med – smidde køller i bunnen av settet (eks PW-9), mer hjelp i mellomjernene (eks 8-7) og maksimal hjelp i de lange jernene (eks 6-5), eventuelt hybrider/wooder på toppen.

Fram til høstens lanseringer har produsentene tilsynelatende lagt lite vekt på at de ulike «familiemedlemmene» skal ligne hverandre. Overraskende nok, all den tid at settene er laget for å blandes. De færreste av oss ønsker et juletre av en golfbag. Vi vil at de ulike køllene skal gli pent sammen, som en vakker bukett, om vi får lov til å dra det litt langt.

Poenget er at Callaways nye Apex Pro-serie setter en ny standard for denne enhetlige profilen. Til tross for at de ulike modellene på innsiden er svært ulike, er det ingen tvil om hvilken familie de tilhører.

Likheten er til og med funksjonell. Callaway bruker samme bakvekt i alle modellene, slik at kølletilpassere får en enklere jobb med å finjustere svingvekten.

De ulike modellene

Med dette utgangspunktet er det bare å velge og vrake. La oss ta en rask gjennomgang av de nye modellene. Og vi starter i tour-enden av spekteret.

APEX MB

«Muscle back»-modellen er utviklet for de aller beste som leter etter høy ytelse i en moderne bladkølle. Køllehodet er smidd i mykt stål, og dynamisk såledesign skal gi en mer effektiv samhandling med underlaget enn tidligere. Kort sagt: den klassiske følelsen elitespillere krever. Veil. pris: 2 500,- per kølle

APEX CB

«Cavity back»-modellen er designet for de mest kresne tourspillerne og ballstrikerne. Også denne er smidd i et helt stykke av mykt stål. Den har vekter strategisk plassert i tåen for å forbedre balansen og kontrollen. Utformingen av sålen skal øke farten og skape jevn kontakt med underlaget. Veil. pris: 2 500,- per kølle

APEX Pro

For første gang kombinerer Callaway en hul konstruksjon med en smidd slagflate og smidd kropp i karbonstål for å levere myk følelse i en kraftfull pakke. Den nye, progressive slagflaten er laget for «økte lengder med presisjon på tournivå». Nytt såledesign skal forbedre kontakten med underlaget. Veil. pris: 2 500 (stål), 2 667 (grafitt) per kølle

APEX UT

Denne utility-modellen er laget for å gi bedre spillere et kraftig, men allsidig alternativ fra tee når presisjon og nøyaktighet er avgjørende. Callaway har lang tradisjon for å hjelpe oss med å slå lenger og rettere, og funksjon har ofte gått foran det estetiske. Men her får vi begge deler. Årets UT er mer kompakt enn sin forgjenger, med lavere slagflate for å fremme en høyere utgangsvinkel. Veil. pris: 3 299,-

APEX UW

En «utility wood»-modell for bedre spillere, som ifølge produsenten skal kombinere Callaway-hybridenes allsidighet med en mer nøytral ballbane. Hodeformen er et direkte resultat av tilbakemeldinger fra tourspillerne, og ytelsen takker Callaway AI for. Det ligger kunstig intelligens bak den såkalte batwing-strukturen som stiver opp kroppen. Veil. pris: 3 999,-

Powered by Labrador CMS