Solheim Cup//

Dette er Tuttas utvalgte: – Det beste laget vi noen gang har hatt

Tre skandinavere var å se blant de fire «captain's picks»-ene for Suzann Pettersen. Nå er det endelige laget hennes klart for å bli historiske.

På papiret er dette det beste europeiske laget noensinne. Nå er de klare for å bli historiske.
Publisert Sist oppdatert

Tirsdag presenterte Suzann Pettersen sine fire «captain's picks» til neste måneds Solheim Cup i Finca Cortestin, Spania.

De fire siste utvalgte er Madelene Sagström (Sverige), Caroline Hedwall (Sverige), Emily Kristine Pedersen (Danmark) og Gemma Dryburgh (Skottland).

De to svenskene og danske Pedersen har alle vært med i Solheim Cup tidligere og tar med seg viktig erfaring.

Den eneste rookien av de fire er skotske Gemma Dryburgh. Hun er rangert som den 48. beste spilleren i verden og har én turneringsseier på LPGA-touren fra november 2022.

Disse fire kvinnene slår dermed følge med Linn Grant (Sverige), Maja Stark (Sverige) og Anna Nordqvist (Sverige), Celine Boutier (Frankrike), Charley Hull (England), Leona Maguire (Irland), Carlota Ciganda (Spania) og Georgia Hall (England) til Spania i september.

– Alle på laget vil vinne, sa Suzann Pettersen under direktesendingen på Sky Sports.

– Jeg klarer ikke å vente! Det blir utrolig gøy å komme i gang, og nå gleder vi oss skikkelig, sa Tutta på Sky Sports etter at laget var ferdig presentert.

Kan bli historiske

Under en direktesendt pressekonferanse fra London snakket Pettersen seg gjennom sin egen historie i turneringen, viktigheten av et sammensatt lag og presset som ligger på de europeiske skuldrene.

For kontinentet har vunnet de to siste utgavene (Gleneagles i 2019 og Toledo i 2021). Vinner det europeiske laget igjen, blir det første gang Europa vinner tre ganger på rad.

– Vi kjenner på presset, men dette er på papiret det beste laget vi noensinne har hatt. Denne gjengen gleder seg til å komme i gang, sa hun fra scenen i London.

– Jeg vet at vi kan skrive historie, ingen har noensinne vunnet tre ganger på rad. Men jeg tror vi er klare, understreket Pettersen.

Dette er de siste åtte vinnerne av den prestisjetunge turneringen. Aldri før har Europa vunnet tre på rad.

Sterk skandinavisk innflytelse

Av de tolv utvalgte spillerne er det hele fem svensker, én danske, samt den norske duoen i kapteinsteamet, Suzann Pettersen og visekaptein Caroline Martens.

– Det blir gøy å ha så mange svensker med på laget igjen. I min første Solheim Cup tror jeg nesten halve laget var svensker, fortalte Tutta.

En kjapp titt i historiebøkene viser at det stemmer. I hennes første opptreden, i 2002, var det også fem svensker (og én danske) med på det europeiske laget.

2023-laget har dermed også sterk innflytelse fra Skandinavia, men kapteinen Tutta er fornøyd med balansen i laget.

– Her har vi en kombinasjon av sultne og ivrige rookier, samt masse erfaring.

Ni av de tolv utvalgte spillerne har deltatt i turneringen før, og har tilsammen 31 opptredener.

Borge var på radaren

Til slutt ble ikke Celine Borge tatt ut til å være med på årets Solheim Cup-lag. Etter det Norsk Golf erfarer var Tønsberg-jenta på radaren til Pettersen og Martens i lang tid.

I sin debutsesong på LPGA-touren har hun imponert med sterke resultater, klatret flere hundre plasser på verdensrankingen, og toppet prestasjonene med en 3. plass i majorturneringen Evian Championship.

Dessverre fikk ikke Borge vist seg frem de siste ukene. På grunn av koronasmitte måtte hun trekke seg fra Women's Open i England og ISPS World Invitational i Nord-Irland tidligere i august.

Denne uken er hun heldigvis på startlisten igjen for å spille CPKC Women's Open i Canada.

Powered by Labrador CMS