Donald søker råd hos Faldo

Verdenseneren jobber fortsatt med å bli kvitt stempelet "beste spilleren uten en major". Nå har han søkt hjelp hos Sir Nick.

Publisert

Luke Donalds sin stabile form gjennom de to siste sesongene har sett ham klatre til toppen av verdensrankingen. Til sammen har engelskmannen vært verdensener i 53 uker, kun avbrutt av Rory McIlroy i starten av denne sesongen.

Til tross for at Donald har vært stabiliteten selv, har han bare seks topp 10-plasseringer i de 35 majorturneringene han har rukket å spille i løpet av karrieren.

I fjor ble Donald den første spilleren til å vinne pengelisten på begge sidene av Atlanteren i en og samme sesong. Men han prøver fortsatt å løfte spillet til et nytt nivå.

For å gjøre det bedre i majorturneringer har han søkt råd hos Nick Faldo, som med sine seks majortitler er tidenes mest suksessrike britiske spiller i moderne tid. 

– Jeg pratet med ham under The Memorial tidligere i år. Vi pratet om forberedelser, og hvordan være nøyaktig med alle detaljer. Han fortalte meg at jeg ikke skulle forsøke å tvinge frem en spillestil jeg ikke er komfortabel med. Jeg var nok klar over det fra før, men det er alltid bra å høre det fra en som har gjort det før meg, sa Donald til The Times i forkant av ukens The Open-turnering på Royal Lytham & St. Annes.

I tillegg til Faldo har Donald også pratet med Jack Nicklaus for råd.

– Jeg må bare gjøre mitt beste for å vinne ut hva som er rett for meg. Det er ikke snakk om noe stort ego, jeg ønsker bare å vinne, forteller Donald.

34-åringen skal spille med Phil Mickelson og Geoff Ogilvy de to første rundene av turneringen. De slår ut i en av torsdagens siste baller, kl. 15.43.

Tror du Donald noensinne kommer til å vinne en major? Og tror du det skjer denne uken? Bruk kommentarfeltet under og si din mening!

Powered by Labrador CMS