Dopingavslørte Singh trakk seg

OPPDATERT: Fijianeren har trukket seg fra Phoenix Open. Det spørs om han blir trodd når han forklarer det med en ryggskade.

Publisert

Vijay Singh trakk seg fra Phoenix Waste Management Open på torsdag, en dag å ha blitt avslørt i å ta i bruk ulovlige preparater for hormonell vekst.

I følge golf.com skal Singh ha begrunnet årsaken til at han trakk seg fra ukens turnering med en skade i ryggen.

Nå venter han på hvilke konsekvenser bruken av «deer antler spray» vil få, etter at PGA Tour har sagt de skal sjekke ut saken nærmere. Singh risikerer både bøter og suspensjon fra internasjonale golfturneringer.

Singh avslørt for anabol doping

Sports Illustrated avslører at Vijay Singh aktivt har brukt ulovlige preparater for hormonell vekst. – Vi skal sjekke det ut, sier PGA-tourens kommunikasjonssjef.

Fijianeren er navngitt som en av flere idrettsutøvere som har brukt et ulovlig stoff fra selskapet som kaller seg S.W.A.T.S – Sports with Alternatives to Steroids.

Christopher Key og Mitch Ross driver tomannsforetaket fra en gym i Alabama, og selger produkter som «deer antler spray» og «hologram chips» som de hevder får idrettsutøvere til å prestere bedre.

«Deer antler spray», eller direkte oversatt «hjortegevir-spray» inneholder stoffet IGF-1, som Sports Illustrated beskriver som et «naturlig anabolt hormon som stimulerer vekst i musklene».

Stoffet er forbudt i alle store idrettsligaer. Til tross for advarsler fra PGA-touren om at sprayen var et bannlyst stoff, skriver Sports Illustrated at Singh bestilte flere produkter fra S.W.A.T.S senest i november.

Les også: – Ser ikke noe likhetstegn mellom muskler og birdies

Han skal angivelig ha betalt 9000 dollar for sprayen, «hologram chips», «beam ray» og et pulvertilskudd. Sports Illustrated skriver videre at Singh sier han bruker sprayen som også er bannlyst av PGA «annenhver time hver dag».

– Jeg ser frem til å se endringene i kroppen min. Det er virkelig vanskelig å kjenne noen forskjell om man bare gjør det noen måneder, skal Vijay ha sagt.

Spillere på touren ble advart mot deer antler spray tilbake i 2011, etter at Mark Calcavecchia ble oppfordret til å slutte og promotere S.W.A.T.S. sin «ultimate spray».

Dette er ikke først gang Singh har vært involvert i kontroverser. Singh fortsatte å bruke logoen til sin sponsor Stanford Financial etter at sjefen for selskapet Allen Stanford ble tatt for Ponzi-svindel for titalls millioner av dollar.

En annen hendelse som fortsatt også henger ved Singh er fra en turnering i Jakarta tilbake i 1985, hvor han ble anklaget for å fikse på scorekortet sitt for å klare cuten i turnering – en påstand han har nektet for.

I kjølvannet av Sports Illustrated sine avsløringer, bedyrer Singh sin uskyld.

– Selv om jeg har brukt «deer antler spray», var jeg aldri klar over at det inneholder et stoff som er forbudt av PGA Tourens antidopingspolitikk. Da jeg først fikk produktet så jeg gjennom listen av ingredienser, og så ingen forbudte substanser. Jeg er absolutt sjokkert over at sprayen kan inneholde en forbudt substans, og er jeg sint på meg selv som har satt meg selv i denne situasjonen. Jeg har vært i kontakt med PGA Tour, og samarbeider med deres gjennomgang av tilfellet, skriver Singh til sitt forsvar i en pressemelding.

Singh, som fyller 50 neste måned, har lenge vært kjent som en av de mest veltrente spilleren på touren. Han er også den spilleren på touren i dag som har vunnet flest ganger etter fylte 40 år.

– Ty Votaw, PGA-tourens kommunikasjonssjef sa tirsdag at touren skal sjekke ut Sports Illustrated sin artikkel nærmere.

Les Sports Illustrated-artikkelen i sin helhet her.

NB! Vi gjør oppmerksom på at årets første utgave av Norsk Golf som kommer i postkassene om et par uker vil ha doping som ett av temaene.

Overrasker det deg at det nå dukker opp et dopingtilfelle i golf? Og kjøper du Singhs forklaring? Bruk kommentarfeltet under og si din mening!

(Kilder: Sports Illustrated / golf.com)

Powered by Labrador CMS