LPGA-DEBUTEN//

Drømmedebut for Borge: – En fin uke og opplevelse

Celine Borge kjempet seg til en knallsterk 14. plass i sin aller første start på LPGA-touren.

Celine Borge leverte en sterk debut på LPGA Tour. Her i aksjon på søndagens runde.
Celine Borge leverte en sterk debut på LPGA Tour. Her i aksjon på søndagens runde.
Publisert Sist oppdatert

Det ville vært en sensasjon, verken mer eller mindre.

I sin aller første start på LPGA-touren, det høyeste nivået i kvinnegolf, spilte Celine Borge fra Vestfold GK for turneringsseier og en førstepremie på nærmere tre millioner kroner på Gold Canyon i Arizona søndag kveld.

I det amerikanske eventyret ville selvfølgelig rookien vunnet. Men dette var ikke et eventyr. Dette var harde greener, vind og virkelighet. Og likevel hadde den norske debutanten bare 13 av de beste golfjentene i verden foran seg til slutt.

En fin opplevelse

– Det var en fin uke og opplevelse. Jeg følte at jeg slo mange gode slag. Og det var interessant å se hvordan spillet mitt var i forhold til de andre LPGA-spillerne, sier Celine Borge til Norsk Golf etter den imponerende premieren.

Med en avsluttende 71-runde, som inneholdt tre birdier og to bogeyer, endte Vestfold-jenta på 14. plass, 15 slag under par. Hun var bare fem slag bak vinneren, franske Celine Boutier, som tok sin tredje seier på touren etter omspill mot Georgia Hall.

Og sjekk navnene nedover på resultatlisten.

Celine Borge – før turneringen rangert som nummer 395 i verden – slo altså verdenstoer Nelly Korda med seks slag denne uka.

Bak Borge på resultatlisten var også Atthaya Thitikul, nummer fire på Rolex-rankingen. Blant spillerne som ikke engang klarte cuten, var Suzann Pettersens visekaptein til Solheim Cup, Anna Nordqvist. Der var også den svenske sensasjonen, Maja Stark, ett av Europas sterkeste kort på Finca Cortesin i september.

Stark røk ut av turneringen på fredag, med +5 etter to runder.

Imponert trener

– Kort oppsummert var dette en imponerende start på Celines LPGA-karriere, sier Team Norway-trener Geoff Dixon, som har fulgt 24-åringen fra Tønsberg fra første til siste slag i Arizona.

Han har stort sett brukt det samme superlativet i fire dager. Variasjonen har vært «imponert» og «veldig imponert».

– Også på den siste runden spilte hun veldig solid fra tee til green, men var ikke like effektiv med putteren i dag sammenlignet med de tidligere rundene i turneringen. Forholdene var også vanskeligere, med mye vind og 14 på stimpen, opplyser treneren.

De lynraske greenene var Dixons eneste bekymring før turneringsstart. Han har lenge sett potensialet i Tønsberg-jenta, som de siste åra har kjørt USA på kryss og tvers i leiebil, bodd hos vertsfamilier for å holde kostnadene nede, og trent mer enn noen for å utvikle ferdighetene til høyere nivåer.

Henter mye læring

Men noe lar seg naturligvis ikke trene på. Ikke før man står i det. Går en gnistrende 63-runde og plutselig leder LPGA Drive On Championship, som Borge gjorde lørdag.

– Celine tar med seg masse god læring fra denne uka, bekrefter Geoff Dixon.

I kofferten som nå er på vei til Los Angeles for neste utfordring, DIO Implant LA Open, allerede kommende helg, er også en vinnersjekk på 26.267 dollar, nærmere 300.000 kroner.

Det kommer selvsagt godt med. Og kanskje var det like greit at det ikke endte med mer enn det akkurat nå. Celine Borge liker seg best når hun kan jobbe i det stille, hardt og langsiktig, uten for mye støy og virak.

Det er en egenskap som ofte tar utøvere langt. For trening fungerer.

– Det blir interessant å se verdensrankingen på tirsdag, sier Dixon.

Her er resultatene

Powered by Labrador CMS