EM-gutta nærmer seg opprykk

Guttene og jentene er klare for matchspilldelen av lag-EM for juniorer.

Publisert

I European Boys Team Championship  i Estland forsøker Michael A. Mjaaseth (Oslo GK), Theodor B. Takman (Oppegård GK), Oscar Bach (Oslo GK), Herman Huus (Losby GK), Petter S. Dale (Oslo GK) og Alexander M. Bjørke (Ålesund GK) å hjelpe Norge til opprykk til toppdivisjonen, og for å få til det er de avhengig av minst en andreplass. Foreløpig er de godt i rute.

Norge endte på andreplass i det innledende slagspillet på Estonian Golf & Country Club med en totalscore på 27 over par etter 36 hull, ni bak Finland som sikret førsteseed i matchspillet.

Oscar Bach og Michael A. Mjaaseth endte best av de norske spillerne på delt 6.-plass med +3, åtte bak Richard Teder fra Estland.

– Uten noe storspille gjorde vi det vi skulle, skriver lagkaptein Carl Gustavsson på Team Norways Facebook-profil.

Fredag er det match mot Slovenia, der det skal spilles to foursomerunder på morgenen og fem singlerunder på ettermiddagen. Vinneren sikrer seg en plass i finalen og opprykk til neste års øverste divisjon.

(Følg utviklingen her)

I lag-EM for jenter i Portugal består det norske laget i den øverste divisjonen av Vilde M. Nystrøm (Stavanger GK), Ruth Tønnessen (Sola GK), Mia S. Lussand (Fana GK), Silje T. Ohma (Fana GK), Celine B. Sanne (Vestfold GK) og Henriette Stranda (Oppegård GK).

Dessverre klarte ikke det norske jentelaget å sikre topp-8-plasseringen som ville kjempe om de øverste plassene i sluttspillet.

Med +50 etter to runder, hvor Silje Torvund Ohmas 15.-plass med +3 var lagets beste individuelle prestasjon, endte Norge på 11.-plass i slagspill-kvalifiseringen, 14 slag bak en plass i den gjeve A-puljen.

Torsdag tok Norge fatt på første match i B-puljen, og den startet med en overlegen 4,5-0,5-seier mot Belgia. Henriette Stranda og Ruth Tønnessen startet med 4&3-seier i foursome, før Sandtorv Lussand (1 opp), Ohma (4&3) og Brovold Sanne (6&5) fulgte opp med å vinne sine matcher, mens Nystrøm delte.

Fredag møter de Russland i semifinalen. Følg utviklingen her.

Powered by Labrador CMS