Oppstandelsen//

Er golfens mest sagnomsuste spiller på vei tilbake?

For drøyt 2000 år siden stod Jesus opp fra de døde. Denne uken fyret golfpersonligheter over hele verden seg opp over en, om mulig, enda mer overraskende retur for Anthony Kim.

Det er 12 år siden golfpublikummet sist var vitne til Anthony Kims golfkunster.
Publisert Sist oppdatert

Han ble snakket om som golfens neste Tiger Woods og hadde et toppnivå det var få som matchet. Plutselig var han søkk vekk.

Som 22-åring vant han to ganger på PGA-touren, leverte varene i Ryder Cup og ble spådd som en av golfhimmelens klareste stjerner i mange år fremover.

– På sitt beste oppnådde han kultstatus. Han var «flashy», hardtslående og glad i en fest, og et nytt ansikt golfen desperat trengte, skriver Golf.com-journalist Dylan Diether mimrende om Kim. 

Noen år senere, etter en periode med missede cuter og skadetrøbbel sa det stopp for den da 26 år gamle Kim. Det ryktes at en forsikringssum på 10 millioner dollar er det som har holdt han unna så lenge, uten at det er bekreftet. 

Kim skal ha fått utbetalt summen som plaster på såret for at han måtte legge golfskoene på hylla, som må tilbakebetales dersom han bestemmer seg for å bli proff igjen.

Nå skal amerikaneren ha brukt de siste månedene på å forhandle til seg en mulig retur, både med PGA-touren og LIV Golf. Velger han førstnevnte kan han i teorien starte med én gang og få spille store deler av sesongen på «medical exemption». 

Dersom 38-åringen velger LIV, er det mer enn sannsynlig at de tar seg av regningen til forsikringsselskapet, og lar et av golfhistoriens største talenter starte med blanke ark og fargestifter.

Det er ikke godt å vite hva som blir Anthony Kims neste steg, men om vi får se han på golfens øverste nivå igjen blir det garantert gøy.

Powered by Labrador CMS