Juniorgolf//

Fana-jentene og Losby-gutta tok gullmedaljene i lag-NM for junior

Jentene fra Fana klatret opp til det øverste plassen på siste spilledag, mens guttene fra Losby holdt hodet kaldt hele veien inn.

Fana-jentene tok sitt fjerde strake lag-NM gull, mens Losby vant på guttesiden.
Fana-jentene tok sitt fjerde strake lag-NM gull, mens Losby vant på guttesiden.
Publisert Sist oppdatert

De siste dagene har titalls juniorspillere kjempet for klubbene sine i årets lag-NM på Nøtterøy GK. Etter fem spilte runder og tre forskjellige spilleformer var det til slutt Fana GK og Losby GK som tok gull i hver sin klasse.

Særlig på jentesiden var det dramatikk til siste putt.

På de fire første rundene var det Stavanger-duoen Pia Eide/Ella Ingebretsen som ledet an. De to spilte sammen både i foursome og fourball, og hadde en femslagsledelse ned til nærmeste konkurrent før avslutningsrunden. Dessverre satt ikke spillet like bra torsdag for siddisene, og da åpnet muligheten seg for at et annet lag skulle stikke av med gullmedaljene.

Før singel-matchene lå både Fana, Losby og Oslo på skuddhold, men da Fana-jentene Elisabeth Børsheim (71), Hedevig Anna Braastad-Huth (69) og Marie Sandtorv Lussand (74) gikk samlet to under par var det Bergens-klubben som trakk det lengste strået. Dette blir det fjerde gullet på rad for Fana GK på jentesiden.

Losby GK (–9) tok andreplassen, mens Oslo GK (–8) endte på tredjeplass.

Losby GK tok jente-sølvet.
Losby GK tok jente-sølvet.
Oslo GK fikk bronsje.
Oslo GK fikk bronsje.

Se fullstendige resultater for jentene her

Losby-gutta dominerte

På guttesiden var det langt fra like spennende. Siden Losby GK tok ledelsen etter to strålende fourball-runder på tirsdag (63 og 65 slag), har de kontrollert seieren i havn. Laget som består av Marcus Wahlund, Iver Sokhan-Sanj, Nikolai Holme, Emil Børrestuen Herstad og Theodor Sletten With økte ledelsen sakte men sikkert ned til konkurrentene, og vant til slutt med 12 slag.

Sisterunden var det rundene til Wahlund (71), Holme (70) og Herstad (71) som ble tellende. Laget gikk fire under par for dagen, og det var nok for å sikre gullet hjem til Lørenskog.

Oslo GK tok sølv på scoren –16, mens Asker GK tok den siste pallplassen på +1.

Oslo GK-guttene tok sølv.
Oslo GK-guttene tok sølv.
Asker GK fikk bronsjemedaljene.
Asker GK fikk bronsjemedaljene.

Se fullstendige resultater for guttene her

Slik utspilte mesterskapet seg

Foursome tirsdag

Blant guttene tok Oslo GK føringen fra start. Etter tirsdagens foursome-runder var kvartetten Oscar Bach/Daniel Werner Nilsson (70 slag) og Fridtjof Farhang/Leo Hirukawa Aaraas (77 slag) i tre slags ledelse foran Sunnfjord GK, Asker GK og Losby GK, som delte andreplassen.

I jenteklassen var Stavanger i tet etter tirsdagens formiddagsrunde. Duoen Pia Eide og Ella Ingebretsen leverte et scorekort på 69 slag, og var hele fem slag foran neste lag på listen, Oslo GK, med Sofie Bindner Engesæth og Sophia Fondenær (74 slag). Fana GK var ett slag bak Oslo GK igjen.

Fourball tirsdag

Tirsdagens fourball skulle endre rekkefølgen i gutteklassen. Hovedgrunnen til det var gnistrende spill av av Losby GK. Marcus Wahlund/Iver Sokhan-Sanj klinket til med en 63-runde på Nøtterøy GK. I tillegg leverte lagkameratene Nikolai Holme/Emil Børrestuen Herstad en nesten like god runde på 65 slag. Dermed overtok Losby GK ledelsen i gutteklassen, og det med solid margin. Etter første spilledag er Losby GK hele ti slag under par, seks slag foran argeste konkurrent, Oslo GK, som har ett slag ned til Asker GK.

I jenteklassen var Stavanger GK i tet også etter 18 hull av tirsdagens fourball-runde. Pia Eide/Ella Ingebretsen viste seg igjen som en skarp duo, gikk på 67 slag, og følges nå nærmest av Fana GK, der Marie Sandtorv Lussand/Elisabeth Børsheim imponerte med en 63-runde i fourball første spilledag. Det reduserte Stavangers ledelse til to slag, med Oslo GK og Losby på delt tredjeplass, bare ett slag bak Fana.

Foursome onsdag

Da turneringen fortsatte på dag nummer to av lag-NM for junior var det mest spenning på jentesiden. Stavanger-jentene Pia Eide/Ella Ingebretsen spilte til 74 (+2) i foursome, og beholder dermed såvidt ledelsen foran Fana GK. For der Stavanger-jentene tapte to slag, gjorde Hedevig Anna Braastad-Huth/Elisabeth Børsheim ingen feil på sin 72-runde. Dermed er de to Vestlands-klubbene likt på –6 når turneringen er halvspilt.

På guttesiden økte bare Losby GK ledelsen sin ytterligere ned til de nærmeste konkurrentene. To gode runder fra duoene Nikolai Holme/Emil Børrestuen Herstad (72 slag) og Ivar Sokhan-Sanj/Marcus Wahlund (71 slag) sørget for Losby gikk samlet én under par på onsdagsfoursomen, og kryper dermed ned til –11 totalt for turneringen. Oslo GK er på andreplass, men med en økende luke opp til førsteplassen. Da både Oscar Bach/Daniel Werner Nilsson og Leo Hirukawa Aaraas/Fridtjof Farhang leverte 73-runder, ligger Oslo-klubben på to under par sammenlagt, med ni slag opp til øverste steg på pallen. Sunnfjord GK ligger foreløpig på tredjeplass.

Fourball onsdag

Ettermiddagens fourball skapte ingen store endringer i rekkefølgene, hverken for guttene eller jentene.

På guttesiden leder fremdeles Losby GK an etter at duoene Nikolai Holme/Emil Børrestuen Herstad og Theodor Sletten With/Iver Sokhan-Sanj brukte henholdsvis 64 og 67 slag i dette formatet. De fire gikk samlet –13, og øker dermed ledelsen ned til Oslo og Sunnfjord som beholder de siste pallplassene enn så lenge.

På jentesiden er det fremdeles duoen Pia Eide/Ella Ingebretsen som leder an for Stavanger GK. De to brukte bare 63 slag (fire slag bedre enn tirsdagen fourball), og ligger i føringen på scoren –15.

På andreplassen har det dermed kommet et nytt lag. Losby-jentene Maren Farbu/Henriette Spilling Gjelten brukte også kun 63 slag, og klatrer med det over Oslo GK og Fana GK som satt på pallplassene tidligere onsdag. Losby har bare tre slag opp til Stavanger på førsteplass.

Powered by Labrador CMS