PGA TOUR//

Går for seier: – Gir ikke opp om jeg er ti slag bak

Viktor Hovland (25) har fortsatt førstepremien på 18 millioner dollar i sikte når han åpner BMW Championship torsdag.

Viktor Hovland spiller torsdag første runde i BMW Championship. Se video lenger ned i artikkelen.
Viktor Hovland spiller torsdag første runde i BMW Championship. Se video lenger ned i artikkelen.
Publisert Sist oppdatert

To turneringer og halvannen uke gjenstår av sesongen 2023.

FedEx-cupen er PGA-tourens sluttspill, en serie av tre turneringer der feltet gradvis reduseres fram til den store finalen, Tour Championship på East Lake GC, neste uke.

Totalt skal en premiepott på 75 millioner dollar – over 750 millioner kroner – fordeles til de gjenstående spillerne. Vinneren vil alene ta med seg nærmere 200 millioner kroner. Og «vår mann» har på ingen måte gitt opp.

Bare å «gønne» på

Hovland er nummer sju i sammendraget før BMW Championship, den nest siste turneringen, og trenger en topplassering denne uka for å avansere på listen. Går ikke det, starter han Tour Championship seks slag bak lederen.

– Mye kan skje. Er jeg ti slag bak, gir jeg ikke opp av den grunn. Jeg må bare «gønne» på og gi gass. Men denne uka er selvfølgelig viktig. Spiller jeg bra, har jeg enda større sjanser neste uke, sier Viktor Hovland i et videointervju med Discovery/Eurosport onsdag.

Sist uke åpnet han svakt i FedEx St. Jude Championship, men spilte seg kraftig opp de tre siste dagene.

– Jeg tror jeg var nest sist etter 24 hull. At jeg klarte å snu det, er utrolig kult. Samtidig er det litt bittert å tenke på alle slagene jeg kastet bort i starten der når jeg bare var fem bak til slutt. Men sånn er det jo alltid i golf, sier han.

Spillet er der

Etter en skuffende finaledag i The Open Championship i juli, reiste Hovland hjem til Norge. 48 timer senere delte han sine svingtanker med et tallrikt publikum på NextUp-eventet på Bogstad. Deretter gikk turen til Nord-Norge før han vendte tilbake til USA for å lade opp til FedEx-cupen.

– Jeg var litt rusten i starten av forrige uke, slapp noen baller ut til høyre. Og da jeg plutselig misset litt venstre også, spant det noen tanker i hodet, innrømmer Hovland, som brukte sene kveldstimer på rangen til å rette opp i feilene.

En uke senere føler han seg tryggere på at detaljene sitter.

– Spillet er der. Det handler bare om å komme inn i flytsonen og holde det sammen. Da kan det bli en bra uke nå også, sier han til Discovery/Eurosport.

– Man må treffe fairwayer her. Slår man bra fra tee, så kan man angripe litt. Fra roughen ender man fort opp med å rulle ballen opp mot greenen. Så jeg håper at driveren sitter litt bedre denne uka. Det virker mer stabilt, det gjør det.

Et blodbad i 2020

Og en god driver vil komme til nytte. Ukens arena, Olympia Fields Country Club, er en krevende test. I 2020 gikk de fleste av banen med høye scorer, også Viktor Hovland, som endte sin første og hittil eneste turnering her på delt 40. plass, åtte over par.

– Det ble et blodbad, rett og slett. Og det er interessant, sier 25-åringen.

– For det er nesten ikke noe vann utpå her. Det er bare 18 gode hull. Og da vi spilte her for tre år siden, var greenene veldig harde og raske. Så selv om du slo bra slag, var det ikke sikkert at ballen stoppet på greenen. Og roughen var enda tjukkere enn den er nå.

Mandag styrtet regnet ned over Olympia Fields CC og gjorde banen mykere.

– Jeg tror den kommer til å spilles litt lettere denne uka. Men vinden vet man aldri helt hvordan blir, og det er uansett en tøff mesterskapsbane. Det liker jeg. Og jeg synes det er en utrolig bra golfbane, sier Viktor Hovland til Discovery/Eurosport.

PS! Viktor Hovland går torsdag ut kl 19.27 i BMW Championship. Han spiller sammen med Wyndham Clark. Du kan følge turneringen direkte på Discovery/Eurosport.

Powered by Labrador CMS