golf-juks//

Golfproff jukset for å greie cuten: – Mitt livs største tabbe

I en turnering på den kanadiske PGA-touren endret amerikaneren Justin Doeden dobbelbogey på hull 18 til par. Spillepartneren avslørte jukset.

Justin Doeden forsøkte å jukse seg til riktig side av cutgrensen før spillepartneren hans oppdaget feilen.
Publisert Sist oppdatert

Justin Doeden er ikke blant de aller største navnene i golfverden, men etter to runder i Commisionaires Ottawa Open, har den 28 år gamle amerikaneren fått mer oppmerksomhet enn noen gang, ifølge et enkelt googlesøk. Oppmerksomheten skyldes verken seire, imponerende slag eller godt spill.

Doeden spiller til vanlig på de mindre amerikanske tourene under PGA-touren og Korn Ferry tour. Den ene gangen Doeden fikk spille på øverste nivå, Puerto Rico Open i 2020, misset han cuten.

Ifølge den offisielle verdensrankingen er Doeden verdens 1144. beste spiller.

Fikset på scorekortet

Nå er det ikke spillet som gjør at amerikaneren får søkelyset rettet mot seg, men en alternativ, og beint frem ulovlig, måte å føre scorekort på, ifølge Ryan French som første skrev om saken.

I sin seneste turnering på den kanadiske touren var Doeden avhengig av par eller bedre på siste hull (et par 5) for å greie cuten. Doeden gjorde dobbelbogey (7 slag) etter å ha slått ballen i vannet og droppet.

Justin Doeden visket ut 7-tallet på scorekortet og erstattet det med en 5-er.

Det var etter at Doeden og spillepartneren hadde gått gjennom og signert scorekortet, at Doeden ba om å få igjen scorekortet fordi han «ville sjekke noe». Spillepartneren skal ikke ha tenkt noe mer over dette, før han spiste lunsj sammen med en annen spiller, og så den offisielle ledertavlen. Der stod Doeden oppført med en annen score enn det han hadde signert.

Etter at spillepartneren varslet om feilen, ble Doeden konfrontert med avviket. Han skal først ha svart dommere at han gjorde par på hullet. Da det ble igangsatt ytterligere etterforskning, skal Doeden ha kontaktet turneringsansvarlig, og varslet at han trakk seg fra turneringen.

Trakk seg og beklager

Hvis jukset ikke hadde blitt oppdaget ville det ikke bare holdt Doeden på riktig side av cuten, det ville også ha flyttet cutgrensen, og ført til at tretten andre spillere ville havnet utenfor.

Etterpå brukte Twitter til å beklage det han hadde gjort:

- Jeg er her for å innrømme den største tabben jeg har gjort i mitt liv. Jeg jukset i golf. Dette er ikke den jeg er. Jeg skuffet mine sponsorer. Jeg skuffet mine konkurrenter. Jeg skuffet min familie. Jeg skuffet meg selv. Jeg ber om deres tilgivelse, skriver Doeden på Twitter.

Doeden har bare noen hundre følgere på Twitter, men tweeten er i skrivende stund sett av 2,6 millioner brukere, og har fått nesten fem hundre kommentarer. Det er foreløpig uvisst om jukset vil få noen konsekvenser for 28-åringen, som ikke spiller i denne ukens turnering på kanadatouren.

Powered by Labrador CMS