RENAISSANCE CLUB//

Her kan du spille bare én gang i livet – og det koster

Ser du også tv-bildene og drømmer deg til Renaissance Club? Det vil koste mer enn skjorta.

Det er vakkert på golfkysten i East Lothian. Her er Rory McIlroy i aksjon under Genesis Scotish Open lørdag.
Det er vakkert på golfkysten i East Lothian. Her er Rory McIlroy i aksjon under Genesis Scotish Open lørdag.
Publisert Sist oppdatert

De siste dagene har vi fått flere meldinger fra golfkompiser som lar seg inspirere av Viktor Hovland og de andre PGA Tour-stjernene i Genesis Scottish Open. Eller rettere sagt: Av bildene fra North Berwick.

«Renaissance Club ser fantastisk ut! Den er nå på min ønskeliste,» lød sms-en fra min gode venn, Kjell Even Fløtre, fast inventar i vår sosiale reiseklubb, «Vikingtoktet» fra Larvik.

Jeg var selv heldig og fikk spille Renaissance Club, 30 km øst for Edinburgh, kort tid etter at banen åpnet i 2007. Sammen med daværende Norsk Golf-redaktør Jan E. Espelid fikk vi en spesiell invitasjon av Malcolm Duck, eieren av Duck´s Inn i Aberlady, et legendarisk overnattingssted som har tatt imot forbipasserende siden bygget sto klart i 1638!

Shearer i helikopter

Espelid og undertegnede var de eneste to spillerne på Renaissance Club den dagen – bortsett fra fotballstjernen Alan Shearer, som ankom den eksklusive golfklubben i helikopter sammen med to andre prominente gjester.

Du skal planlegge noe helt spesielt for å klemme inn en ny golfbane mellom to av verdens beste linksbaner, Muirfield og North Berwick, men den amerikanske forretningsmannen Jerry Sarvadi gjorde nettopp det.

Under banedesigner Tom Doaks ledelse har Renaissance Club gjennomgått betydelige endringer de siste årene og sikret seg Scottish Open fram til 2026. Og selv om dette ikke er en helt autentisk linksbane, er den en storslagen hyllest til skotsk golf, skapt med amerikansk kapital og design.

Som du sikkert forstår, er det heller ikke så enkelt å slippe utpå her, verken som medlem eller gjestespiller.

Stive priser

For å garantere en rolig og avslappende runde, har klubben åpnet for kun noen få hundre medlemmer. De har alle betalt 75.000 pund, nærmere én million kroner, i innmeldingsavgift. Og har du først råd til det, plages du nok ikke av årskontingenten på 6.000 pund heller.

Synes du medlemskap blir noe drøyt, men fremdeles har lyst til å prøve lykken på Renaissance Club, er det faktisk mulig som gjestespiller.

Klubben tilbyr en såkalt «One Time Experience» med en runde for 300 pund, eventuelt 480 pund inkludert overnatting.

Det er imidlertid verdt å få med seg at «One Time Experience» er nettopp det. Du kan bare kjøpe denne rettigheten én gang i løpet av livet!

NB! For innbyggere i Skottland er det en annen måte å spille Renaissance Club på. Som medlem av statlig finansierte Scottish Golf, er det nå starttider tilgjengelig mellom november og mars på mandag og onsdag morgen, til en pris av 280 pund per runde.

Powered by Labrador CMS