Norgesmesterskapet//

Her skal det spilles NM om 30 dager: – Så klare som vi kan bli

Om en snau måned samles Golf-Norge til norgesmesterskap på Bjaavann GK. Ifølge NM-generalen er klubben klare for å ta i mot Norges golf-elite.

Om bare fire uker skal det kjempes om kongepokaler på Bjaavann GK. Klubben er klar for å ta i mot både spillere og publikum.
Publisert Sist oppdatert

Den 3. august samles omtrent 180 av Norges beste golfspillere på Bjaavann Golfklubb, like nord for Kristiansand.

Allerede i månedskiftet september/oktober i fjor var Nils Plathe og prosjektgruppen i gang med å planlegge mesterskapsuken i detalj. Nå, 30 dager før første tee-off, er klubben klar for å ta i mot både spillere og tilskuere.

– Klubben er så klar som den kan bli. Vi gleder oss stort til et godt mesterskap, sier «NM-generalen» Nils Plathe.

Han er fått tildelt ansvaret av vertskapsklubben for å sette sammen et godt arrangement.

Nils Plathe har de siste månedene vært Bjaavanns NM-general.

Han forteller at gjennom hele planleggingsfasen har de visualisert både hva spillerne og tilskuerne trenger denne uken i august. Og resultatet blir forhåpentligvis bra.

Tilskuerflåte på signaturhullet

En av X-faktorene blir den unike tilskuerplassen på hull 13 og 14. For like bak green på det trettende hullet skal arrangørene sette ut en flåte hvor publikum kan så innspillene på par 3-hullet.

– Vi skal sette sammen noen flytebrygger og ha en liten iskremkiosk eller noe lignende. Tanken er at det blir et unikt sted å se turneringen fra, sier han.

Etter planen skal selve flåten bare være 10-15 meter bak green, men Plathe stoler på elitespillerne når gjelder treffsikkerheten.

– En spiller må bomme ordentlig på køllevalget for treffe flåten istedenfor greenen. Personlig er jeg ikke redd når vanlige spillere slår ut fra tee, så det kommer nok til å gå fint når proffene er i aksjon, utdyper Plathe med et smil.

På dette hullet vil det være en egen tilskuerflåte.

Samling på «Torvet»

En av de elleve undergruppene i arrangementskomiteen har hatt ansvar for underholdning og å skape god stemning. Noen av av tiltakene de vil komme med er musikk og liv rundt omkring på banen. Blant annet ved klubbhuset og på tilskuerflåten.

– Vi vil ikke bare arrangere en turnering, men en liten fest. Vi kan love lyd og musikk utover området, forsikrer Plathe.

En annen ting de har stelt i stand er et samlingspunkt midt i Kristiansand sentrum på lørdagen. I samarbeid med Golfforbundets breddeavdeling skal Bjaavann GK, NGF og Kristiansand GK ha en liten «golf-lekeløype» for barn midt på Torvet.

– Her vil barn bli introdusert for golf på en morsom måte som forhåpentligvis skaper et godt førsteinntrykk med idretten. I tillegg er det en god måte å fortelle kristiansandere at Norges golf-elite spiller mesterskap bare 20 minutter utenfor sentrum.

«The Norwegian Beauty»

Selve banen er designet av banearkitekten Robert Trent Jones Jr, og sto ferdig for 20 år siden. Arkitekten selv kaller banen for «The Norwegian Beauty» på grunn av utformingen rundt selve Bjaavannet og på grunn av de mange naturlige elementene som kommer i spill.

– Jeg vil karakterisere banen som spennende og vakker, men ikke veldig lang. Den er drøye 6400 meter fra back tee, så de gode spillerne kan absolutt score godt på banen vår, mener NM-generalen.

Et av Norges lengste par 5? Lengst bak til venstre i bildet ligger back tee.

Til tross for at banen ikke er av den lengste sorten, kan den skryte av å ha et av Norges lengste par 5-hull. Det niende hullet er hele 592 fra back tee og har et svært lite landingsområde. Kun de modigste vil forsøke å slå seg inn på to slag når en kongepokal står på spill.

– Jeg er fullstendig inhabil, men jeg synes det er utrolig vakker bane. Jeg er veldig glad i den, understreker sørlendingen.

Selv om Ege spiller for Stavanger GK er han opprinnelig fra sørlandet.

Heier på hjemmefavoritten

I følge NM-generalen er banen allerede i god stand, og det forventes at den kommer til å være på sitt beste om fire uker.

Når turneringen er i gang håper han og resten av vertskapet på over 1000 tilskuere når helgespillet er i gang.

– Vi gjør det vi kan for å spre budskapet om mesterskapet. Det kommer til å bli en fest.

– Og så vil vi selvfølgelig heie litt ekstra på vår egen sørlending Mats Ege, konkluderer Plathe.

Baneguide for Bjaavann

Informasjonsside for NM 2023

Powered by Labrador CMS