PGA TOUR//

Hovland avsluttet sterkt i ellevill sesongstart

Nordmannen gikk sisterunden på 67 slag, men endte likevel åtte slag bak vinneren Chris Kirk i årets første start på PGA-touren.

Viktor Hovland og caddie Shay Knight fikk en helt grei start på årets sesong, men det holdt ikke til en topplassering på Hawaii.
Viktor Hovland og caddie Shay Knight fikk en helt grei start på årets sesong, men det holdt ikke til en topplassering på Hawaii.
Publisert Sist oppdatert

Om du noen gang har vurdert å satse på golf, så la dette synke inn:

I helgen gikk svenske Vincent Norrman fire runder på Kapalua GCs Plantation Course – en bane på over 7500 yards – uten å gjøre en eneste dobbelbogey. Han gjorde 15 birdies og endte seks slag under par. Og samtidig helt sist i feltet. Med to slags margin.

Det er sjelden vi starter en oppsummering på PGA-touren med den som endte sist, men i årets sesongåpning på Maui er det et godt bilde på nivået der ute. Samtidig er det en påminnelse til oss alle om hvilke stjerner Viktor Hovland kjemper mot i jakten på nye triumfer.

Sterk fra tee

Chris Kirk vant. Men Hovland gråter neppe av en 22. plass i The Sentry. 

Med en serie på 65, 67, 72 og 67 slag gikk han alle rundene under par (Plantation er par 73) i årets sesongstart på PGA-touren. I løpet av de fire dagene på Kapalua GC gjorde han to eagler, 22 birdies og bare to bogyer, ingen doble, men en kostbar trippel på hull 14 under tredjerunden.

Strokes Gained-statistikken viser at Hovland tjente 2,7 slag på feltet og igjen var blant de aller beste fra tee. Han drivet nest lengst av alle, traff over halvparten av fairwayene, og hentet nye 2,8 slag på røkla når han først kom seg til greenene. 

I tillegg var nordmannen best av samtlige på banens par 5-hull. På fire dager snittet han langhullene på 3,94 slag.

Statistikken forteller også hvor seieren glapp for Hovland i årets første turnering. Innspillene satt ikke som de skulle (tapte 2,1 slag). I tillegg var han ikke sylskarp rundt greenene (tapte 0,8). 

Det hele har en naturlig forklaring. 26-åringen fra Ekeberg, som på Idrettsgallaen lørdag ble utropt som «Årets forbilde» for sine dypt imponerende prestasjoner og jordnære væremåte i 2023, har prioritert juleferie hjemme i Norge de siste ukene.

Det er først i februar, og i helgene fram mot Masters på Augusta i april, at Hovland igjen skal være på sitt skarpeste.

Tre ukers fri

Etter planen skal Hovland dukke opp igjen til AT&T Pebble Beach Pro-Am den første helgen i februar. Planen er også å spille de to påfølgende ukene, WM Phoenix Open og The Genesis Invitational.

– Jeg synes det er mer enn en godkjent sesongstart. Det koster å dra hjem til Norge på juleferie. Han sa i intervjuet på torsdag at han er klar over at det har en pris, forklarte Discovery-kommentator Henrik Bjørnstad under sendingen søndag.

Det var svært gode spilleforhold under søndagens sisterunde på Plantation Course. 

For andre gang på fire dager gikk samtlige 59 spillere ute på banen under par. Snittscoren på finalerunden lå på hele minus 6,23 slag.

– Det er drøyt,  helt kokos, sa kommentator Bjørnstad. 

Her er resultatene

Powered by Labrador CMS