Idrettsgallaen//

Hedret på Idrettsgallaen – vant «Årets forbilde»

Viktor Hovland ble lørdag kåret som årets forbilde under Idrettsgallaen i Trondheim.

Dette smilet – i tillegg til vanvittige prestasjoner på banen det siste året – var blant de viktigste begrunnelsene for at Viktor Hovland mottok utmerkelsen «Årets forbilde» på Idrettsgallaen.
Dette smilet – i tillegg til vanvittige prestasjoner på banen det siste året – var blant de viktigste begrunnelsene for at Viktor Hovland mottok utmerkelsen «Årets forbilde» på Idrettsgallaen.
Publisert

– Et forbilde er en som gir deg troen på at det er mulig å nå sine drømmer og mål, uansett hvor fjerne de kan være. Det å kåre en vinner blant så mange kandidater er vanskelig, men det er én som har utpekt seg, sa prisutdelerne fra scenen i Trondheim Spektrum lørdag kveld. 

For i konkurranse med alle andre idrettsutøvere i hele Norge, ble Viktor Hovland kåret som «Årets forbilde» i 2023. 

Hans prestasjoner på banen, samt hans åpne og blide personlighet utenfor det kortklipte gresset, ble trukket frem som begrunnelser for hvorfor akkurat golfstjernen mottok den ærverdige prisen. 

Hovland var ikke selv på utdelingen i Trondheim, da han spiller årets første PGA Tour-turnering på Hawaii, men han mottok selve trofeet da han nylig var hjemme på juleferie. 

Han fikk den under en innspilling av podkasten «Fore!» av programledere Marius Thorp og Espen Blaker

– Oi, det var dritkult. Det hadde jeg ikke helt sett for meg, sa Hovland da han mottok prisen for noen uker siden ifølge nettstedet

– Hvordan er det for deg å vite at det er så mange som ser opp til deg?

– Det er et stort ansvar. Jeg ser egentlig ikke på meg selv som et forbilde. Jeg har lyst til å spille bra golf og bli bedre på en god og ryddig måte. Hvis folk synes det er kult, så gjør det meg glad. Det er en stor ære. Det er en mye kulere pris enn noen av de andre synes jeg, legger han til. 

Møter verden med et smil om munnen

I juryens begrunnelse legges det særlig vekt på hvordan Ekeberg-mannen ter seg utenfor banen. 

«Det er en som har bidratt til at vi gir det lille ekstra og møter verden med et smil om munnen. Årets forbilde har vist at drømmer kan bli virkelighet gjennom tålmodighet og hardt arbeid. Vinneren har levert ekstraordinære prestasjoner, og er samtidig jordnær på en beundringsverdig måte», heter det i begrunnelsen

Her kan du se hvordan hovedpersonen selv reagerte da han mottok prisen i Discoverys podkaststudio.

De siste årene har verdensfireren bidratt på flere måter her hjemme i Norge. Han er fast inventar på veldedighetsturneringen Wright Invitational som arrangeres av kompisen Kevin André Wright, og var i sommer med på den første utgaven av NextUp-eventet på Oslo GK for gi tilbake til norske juniorgolfere

Lørdagens utmerkelse er ikke den eneste han har mottatt de siste ukene.

Powered by Labrador CMS