PGA Tour//

Avsluttet med monsterputt – men Hatton stjal showet

Under fredagens andrerunde fortsatte Viktor Hovland å senke birdier på Hawaii. Han ligger i tetkampen i årets første turnering. 

Selv om svingen «føles dårlig» fortsetter Viktor Hovland å levere gode resultater på hawaiianske Maui.
Publisert Sist oppdatert

Det så ut til å gå mot en stødig og rolig runde med noen birdier og ingen bogeyer for Viktor Hovland på Kapalua GC på Hawaii. På de første ni leverte han syv par og to sirkler på scorekortet, og på de første åtte hullene på «back nine» gjorde han det samme. 

Med en par på det 18. hullet hadde det blitt en god 69-runde (–4) med god kontakt med teten på vei inn i helgen. Men Hovland selv hadde andre planer. 

På det avsluttende par 5-hullet slo seg han opp til green på to slag, og hadde igjen drøye 16 meter til koppen for eagle. Han stilte inn siktet, rullet ballen av gårde med god hastighet og noen sekunder senere forsvant den ned i koppen. 

Da han like etterpå skulle takke spillepartnerne Scottie Scheffler og Jordan Spieth for runden, sendte han en liten takk til førstnevnte ved å si «thanks for the read» på den avsluttende eagleputten.

Det ble en 67-runde (–6) og delt femteplass for nordmannen på den hawaiianske øya Maui. Dermed er han to slag bak verdenseneren som leder turneringen på –16. 

Fantastiske Hatton

Når verdens beste golfspillere møter opp på Kapalua GC blir som regel scorene veldig lave. Det ser man også på årets ledertavle. 31 av 59 spillerne som deltar i The Sentry har en samlet score på –10 eller lavere etter bare to runder. 

Men det er bare én mann som har gått så lavt på bare én runde, nemlig britiske Tyrrell Hatton. 

På fredagens runde trengte han bare 62 slag (–11). Den bestod av hele ti birdier og en eagle. Han avsluttet også runden med en monsterputt på det siste hullet.

I likhet med Hovland var han også «misfornøyd» med spillet sitt under den elleville avslutningen. 

– Hvis jeg skal være ærlig, føltes ikke kroppen så bra. Det lange spillet føltes ikke bra og jeg er skikkelig rusten. Jeg hadde en enorm dag på greenene. Det virket som at hver eneste putt gikk inn. Det er en fin følelse, sier han til PGA-touren etter runden

– Det sier bare litt om hvor «dumt» dette spillet kan være noen ganger. 

Briten var bare ett slag unna å tangere banerekorden på 61 slag.  Justin Thomas, Jon Rahm og Matt Jones fikk til den scoren i 2022-utgaven av samme turnering. 

PS! I den tredje runden slår Viktor Hovland ut klokken 20.33 (norsk tid) sammen med Sungjae Im og Chris Kirk. Sendingen på Discovery+ og Eurosport begynner klokken 22.00. 

Her er ledertavlen

Powered by Labrador CMS