I celebert selskap//

Hedret med prestisjefull gullmedalje

Premieskapet til Viktor Hovland blir stadig fullere. Fredag mottok han «Aftenpostens gullmedalje», og blir den første golferen som vinner den 90 år gamle utmerkelsen. 

Nok en utmerkelse for den norske golferen som begynner å bli vant til å vinne.
Nok en utmerkelse for den norske golferen som begynner å bli vant til å vinne.
Publisert Sist oppdatert

Hvert år deler Aftenposten ut gullmedalje til den norske idrettsutøveren som de mener har stått for årets største idrettsbragd. 

Tidligere har den blitt tildelt  blant annet Erling Braut Haaland, Jakob Ingebretsen, Casper Ruud og Ada Hegerberg. 

I år var det Viktor Hovlands tur. 

Juryen fant ikke en annen norsk idrettsutøver som har hatt et bedre sportslig år enn Hovland. 

Etter sin fenomenale sesong sitter han igjen som trippel-vinner på PGA-touren, «FedEx Cup champion» og nøkkelspiller på det vinnende europeiske Ryder Cup-laget i Roma. 

 Aftenpostens kommentator Daniel Røed-Johansen skriver følgende i begrunnelsen:

«Aftenpostens gullmedalje er blant de mest prestisjetunge prisene. Den kan kun vinnes én gang. Det var mange bragder i året som er gått.

Det var umulig å komme utenom Hovland. Det er noe med hvor mange i verden som drømmer om å få til nettopp dette. Og det er noe med måten han gjorde det på».

I tillegg til en gullmedalje fikk Hovland en karikatur av seg selv. I kjent stil kom det berømte smilet frem, samt en kommentar:

– Den var rå! Den skal opp på veggen, utrykker han i en videosnutt

På innsiden

Akkompagnert med utmerkelsen har avisen intervjuet verdensfireren i golf. Motivasjon, nysgjerrighet, amerikanske uttrykk og ikke minst refleksjoner fra det siste året er temaer i portrettintervjuet. 

– Men du kan ikke tenke at du ikke hører hjemme altfor lenge. Da har du ikke noe der å gjøre. For én ting er sikkert: Golfturneringer på høyeste nivå finner alltid en måte å få deg til å føle deg så ukomfortabel som mulig. Det er et nådeløst sted å være. 

Det sier Hovland til Aftenposten om å føle seg hjemme på i toppen av verdenseliten. 

Hovland er ikke fremmed for å vinne utmerkelser. Tidligere har han mottatt «Årets sportsprestasjon» på Idrettsgallaen, The Ben Hogan Award og NISO-prisen «Årets mannlige norske idrettsutøver»

Powered by Labrador CMS