SPORTSJOURNALISTENES VALG//

Til topps foran Haaland: – Setter utrolig pris på det

Sportsjournalistene i Norge har kåret Viktor Hovland til årets idrettsnavn for 2023. Det er første gang en golfspiller stikker av med statuetten.

Etter et fantastisk år, med seier i FedEx-cupen som det absolutte høydepunktet, er Viktor Hovland også Årets Idrettsnavn blant norske sportsjournalister.
Publisert

I avstemmingen som Norske Sportsjournalisters Forbund utfører blant sine drøyt 550 medlemmer (deriblant Norsk Golfs journalister) mot slutten av hvert kalenderår, vant Viktor Hovland foran Erling Braut Haaland (fotball) og Jakob Ingebrigtsen (friidrett).

Hovland fikk hele 126 stemmer, mens Braut Haaland og Ingebrigtsen mottok henholdsvis 112 og 96 stemmer. Han mottok statuetten da han var hjemme i Oslo i jula.

– Jeg setter utrolig pris på denne utmerkelsen, sa Hovland under overrekkelsen.

En historisk utdeling

I 2023 toppet 26-åringen fra Ekeberg i Oslo en allerede imponerende karriere da han vant The Tour Championship, finalespillet blant verdens 30 beste golfspillere i FedEx-cup, som er det nærmeste en golfspiller kommer en VM-tittel. 

– Det gir et bilde av norsk idrettshistorie at en golfspiller for første gang vinner denne prisen. Golf er jo også en av de idrettene som vokser mest i antall utøvere i Norge nå. Det er å anta at Viktor Hovland er en av inspirasjonskildene, sier talsmann Reidar Sollie i Norske Sportsjournalisters Forbund.

Jakob Ingebrigtsen (2022), Karsten Warholm (2021) og Erling Braut Haaland (2020) har stukket av med prisen de seneste årene. Prisen ble første gang utdelt i 1948 med skihopper Petter Hugsted som vinner.

Slik endte avstemningen i 2023

  1. Viktor Hovland, golf, 126 poeng
  2. Erling Braut Haaland, fotball 112
  3. Jakob Ingebrigtsen, friidrett 96
  4. Karsten Warholm, friidrett 54
  5. Halvor Egner Granerud, skihopp 39
  6. Johannes Høsflot Klæbo, langrenn 26
  7. NB! Også Ragne Wiklund (skøyter), Kristian Nergaard (seiling), Birgit Skarstein (pararoing), Johannes Thingnes Bø (skiskyting) og Magnus Carlsen (sjakk) fikk stemmer.

Viktor Hovland mottok statuetten hjemme i Oslo i julen.
Powered by Labrador CMS