Wright Invitational//

Folkefest da Hovland spilte turnering på norsk jord

Det er ikke ofte verdensstjernen Viktor Hovland stiller til start i en norsk turnering. Men når han først gjør det, kommer tusenvis av tilskuere.

Hovland-feberen inntok Miklagard GK lørdag da verdensstjernen spilte i Wright Invitational.
Publisert

Wright Invitational er allerede etablert som et av sommerens absolutte golf-høydepunkt i Norge. Initiativtaker Kevin André Wright fulgte opp fjorårs-suksessen på Vestfold GK ved å invitere både publikum og kjendiser til et enda større arrangement på Miklagard GK lørdag.

Det største trekkplasteret var naturligvis Norges egne golfstjerne Viktor Hovland.

I gruppen hvor han, Kyrre Gørvell-Dahll (bedre kjent som Kygo), den heldige vinner av en plass på flighten Pål Lindby, samt to spillere til, var åpenbart den mest attraktive å følge for publikum.

I strålende vær på Kløfta var det til enhver tid flere hundre stykker som fulgte denne gruppen med haukeblikk. Samtlige var imponert over PGA-proffens egenskaper på golfbanen.

Selve turneringen, hvor alle inntekter går til Stiftelsen Organdonasjon - som arbeider med å bedre tilgangen til organer for transplantasjoner - ble spilt i et scramble-format. Dermed var det lave scorer i de aller fleste gruppene.

Vinnerne av turneringen var faktisk gruppen til hovedpersonen selv, på scoren 23 under par (med handicap journ. anm.).

Se bildene fra Wright Invitational!
Se bildene fra Wright Invitational!
Se bildene fra Wright Invitational!
Se bildene fra Wright Invitational!
Se bildene fra Wright Invitational!
Se bildene fra Wright Invitational!
Se bildene fra Wright Invitational!

Hovland selv synes det er fint å komme hjem og bidra med det han kan i denne saken.

– Vi hadde en kjempefin gruppe, og at Kygo stiller opp dagen etter han har spilt på Stavernfestivalen er stort. Det har vært en herlig dag, sier han når runden er ferdigspilt, hundretalls autografer er signert og utallige selfier er tatt.

Norgesferie

Den USA-baserte PGA-proffen har tilbrakt de siste ukene hjemme i Norge før turen går over til Storbritannia for både Scottish Open og The Open Championship senere i juli. Det beste med den siste tiden har rett og slett vært å ha litt fri forteller Ekeberg-mannen.

– Man må jo ha det og! Jeg er knapt hjemme i Norge og det er vanskelig å slå en god norsk sommer. Det er deilig å komme hjem og bare nyte.

– Jeg har egentlig bare spilt golf, grillet med kompiser og gått lange turer i «skauen». Bare tatt det med ro egentlig.

– All ære til Kevin

Turneringen Wright Invitational arrangeres av den norske proffgolferen Kevin André Wright som selv om kommer til å trenge et nytt hjerte på et tidspunkt i livet. Han sliter med en hjertesykdom som preger ham daglig.

Derfor går alle inntekter som samles inn på Miklagard GK til Stiftelsen Organdonasjon. Det er informasjonssef Aleksander Sekowski svært takknemlig for.

– Kevin har stått på dag og natt de siste ukene for å få stelt i stand det her. Det er vi utrolig takknemlig for og vi tar virkelig av oss hatten for det her, sier Sekowski til Norsk Golf.

Kevin André Wright (i midten) har jobbet på spreng for å få turneringen på plass. Det er mottaker-stiftelsen takknemlig for.

Han forteller at organdonasjon hovedsakelig dreier som seg om bevissthet, og nå får stiftelsen oppmerksomhet og midler som kan gjøre mye for dem. Det er de takknemlige for.

– I motsetning til mange andre viktige formål handler organdonasjon hovedsakelig om bevissthet. I Norge i dag er veldig mange nordmenn positive til organdonasjon, men de vet ikke hvordan de skal si «ja» eller at man trenger å si «ja», legger han til.

Ifølge Sekowski er faktisk hele 80 prosent av den norske befolkningen positive til organdonasjon, men det er flere som ikke har gjort noe med det.

Se bildene fra Wright Invitational!
Se bildene fra Wright Invitational!
Se bildene fra Wright Invitational!
Se bildene fra Wright Invitational!
Se bildene fra Wright Invitational!
Se bildene fra Wright Invitational!
Se bildene fra Wright Invitational!

En helt annen sport

En av de heldige som fikk være med på samme lag som Viktor Hovland, var Pål Lindby. Det er en fornøyd golfer Norsk Golf møter etter runden.

– Det var helt fantastisk! Man skjønner at de gutta på touren kan spille golf altså, forteller Lindby.

– Han spiller rett og slett en helt annen sport. Han slår så langt og så rett, han er så vanvittig god. Da en av oss andre i flighten fikk til en god drive, peiser han bare på og slår han 150 meter lengre. Det har virkelig vært en opplevelse, legger Asker-spilleren til.

Pål Lindby fikk æren av å sette birdie-putten foran verdensstjerna.

I løpet av runden fikk de to utvekslet telefonnumre, så det kan hende Hovland møter opp på Lindbys egen veldedighetsturnering senere i sommer. Da står nemlig Alexander Golf Challenge for tur på Asker GK.

– Hovland sa at det kunne være at han var hjemme, så vi får se, sier Lindby.

Powered by Labrador CMS