WRIGHT INVITATIONAL//

Han skal spille med Kygo og Hovland: – Helt vilt!

Den 8. juli kommer verdensstjernene til Miklagard GK. Pål Lindby (61) gleder seg litt mer enn alle andre.

Pål Lindby fra Asker GK ble trukket ut som den store vinneren i Wright Invitational 8. juli.
Pål Lindby fra Asker GK ble trukket ut som den store vinneren i Wright Invitational 8. juli.
Publisert Sist oppdatert

– Jeg fikk vite det i går. De ringte og fortalte at jeg var trukket ut til å spille!

Pål Lindby er på vei til herregolfen i Asker GK når vi treffer han på telefonen. Sola skinner, humøret er på topp. Det er ikke vanskelig å forstå etter samtalen med Kevin André Wright i går.

Sammen med en kamerat, Paal Karlung, skulle han være tilskuer på årets utgave av Wright Invitational. Hotellrommet var bestilt, billettene kjøpt, og i planen lå en golfrunde på Miklagard dagen i forveien. Men så vant Pål den store gullbilletten.

Gleder seg stort

– Jeg forsto ikke umiddelbart at jeg skulle spille sammen med Hovland og Kygo. Jeg trodde bare at jeg hadde vunnet en plass i turneringen. Og datt nesten av stolen da jeg skjønte hva det gikk ut på. Det er helt vilt, jubler 61-åringen.

Med et handicap på 14, 2 gruer han seg litt til det første utslaget.

– Jeg er normalt ikke nervøs, og det skal bli fint å gå sammen med de to verdensstjernene, det er jeg ikke engstelig for. Jeg er mer redd for publikum, at det blir så mye folk at jeg må slå ut gjennom en smal korridor av mennesker, sånn du ser på TV.

– Det veit jeg ikke om jeg er helt klar for, innrømmer Pål Lindby.

Egen turnering

I år som i fjor vil alle inntekter fra Wright Invitational gå til Stiftelsen Organdonasjon. Det er sak som Pål Lindby gjerne støtter. Han har selv samlet inn store beløp til et godt formål gjennom golfsporten.

Den 11. februar 2003 lå han i sengen på Rikshospitalet med sin kreftsyke sønn, Alexander.

«Nå skal jeg snart dø, pappa,» sa 12-åringen.

Noen få timer senere var det slutt. Alexander døde av blodkreft. Og siden den gang har faren reist over to millioner kroner for å bekjempe barnekreft.

Den 11. august er det igjen klart for Alexander Golf Challenge på Asker GK.

– Alexander var en aktiv gutt, og spilte golf så lenge han kunne. I den første utgaven av turneringen fikk han spille med Mini (Jakobsen, red.anm). Det var en stor opplevelse for ham. Og golfen ble viktig også for meg i tiden etterpå, forteller Lindby.

Golf til hjelp

20 år senere er han sikker på at Alexander vil følge godt med fra livets øverste tribunerad når faren pegger opp med Hovland og Kygo lørdag 8. juli.

– Jeg er en ivrig golfer, forsikrer han. – Og har skaffet meg caddie allerede!

Valget falt naturligvis på Paal Karlung, som han uansett ville dele opplevelsen på Miklagard med. Og den heldige vinneren i Wrights lotteri skal være godt forberedt før stjernemøtet.

– I januar fant kona ut at hun ville gå fra meg. Det er jo litt trist da. Men samtidig har jeg fått muligheten til å spille veldig mye mer golf. Og det er jo positivt, smiler Pål Lindby.

PS! Du kan fortsatt kjøpe deg plass i samme gruppe som Viktor Hovland og Kygo på Miklagard GK. Auksjonen avsluttes 25. juni.

Her kan du kjøpe billetter

Her kan du by på auksjonen

Powered by Labrador CMS