Hovland etter superrunden: – Jeg føler at jeg kunne gått litt lavere

På søndag spiller Viktor Hovland om sin andre seier på PGA-touren.

Publisert

Søndag ettermiddag norsk tid går Viktor Hovland i lederball i Mayakoba Golf Classic med Emilano Grillo (ARG) og Tom Hoge (USA) på El Camaleon golf club i Playa del Carmen i Mexico.

I premiepotten ligger det Hovland allerede har ett stykk av fra før: Seier på PGA-touren, samt en haug av premiepenger og verdensrankingpoeng.

Birdie på 9 av 18

Det var etter en imponerende runde på lørdag, der Hovland gjorde birdie på halvparten av hullene, at 23-åringen spilte seg inn i seierskampen.

Etter runden, som var tangering av Hovlands karrierebeste på touren, sa den norske mesteren følgende:

– Det var en bra dag. Starten var litt kjip start med bogey på hull én, men jeg slo mange fine slag etter det. Jeg senket en del putter, men jeg føler likevel at jeg kunne gått litt lavere. Jeg slo veldig mange gode jernslag, og senket en del putter, men det var noen korte jeg kunne senket i tillegg. Jeg er fornøyd med åtte under par, og håper på noe lignende på søndag, sier Hovland ifølge et intervju delt av rettighetshaver Discovery.

Lørdagens høydepunkter bestod blant annet av en fantastisk hole-in-one:

– Alt blir bra til slutt

På de to første dagene spilte Hovland enorm golf på hull 1 til 9, der han samlet gikk -9 på de to første dagene. Tilsvarende samlet score på hull 10 til 18 var derimot en helt annen: +3.

– Jeg hadde en veldig god start, bortsett fra bogeyen på hull én på fredag. Jeg gjorde mange birdier på front, som jeg gjorde i dag også. Jeg spilte ikke så dårlig på siste ni, men det var et par dårlige chiper her og der, og ingen putter som gikk i. Det har litt med flyt å gjøre. Men det er bare å spille bra golf, så blir alt bra til slutt.

– Hva må du gjøre for å vinne?

– Jeg vet ikke hva de andre guttene rundt meg kommer til å gjøre, men det er mange som spiller bra golf. Spiller jeg omtrent som på lørdag, så kommer det til å bli veldig interessant i hvert fall.

Hovland, Grillo og Hoge slår ut klokka 18.15, norsk tid, etter at runden ble utsatt på grunn av dårlig vær.

Play has been suspended @MayakobaGolf due to inclement weather. ☂️ Check the Weather Hub presented by @Travelers for the latest. — PGA TOUR (@PGATOUR) December 6, 2020

Powered by Labrador CMS