RYDER CUP//

Hovland jager revansje: – Vil bare vinne for Europa 

Fredag starter Ryder Cup i Roma med Viktor Hovland i en av hovedrollene. Vår mann har litt av hvert å revansjere fra det forrige møtet med USA.

Nordmannen er også populær blant fansen som allerede har møtt opp i hopetall på Marco Simone.
Publisert Sist oppdatert

Jubelen etter norsk suksess i Solheim Cup har knapt stilnet før vi må fylle opp popcorn-skålen og beslaglegge fjernkontrollen til tv i tre nye dager.

Tirsdag møtte Viktor Hovland pressen på Marco Simone Golf & Country Club noen kilometer nord-øst for sentrumskjernen i Roma. Han skrev autografer og tok bilder med fansen. Og spilte en ny innspillsrunde for å bli kjent med banen. For fredag braker det løs.

Hovland og Team Europe har mye å hevne fra det forrige møtet med amerikanerne i 2021.

Mer selvsikker nå

– Jeg kan ikke snakke for alle som har spilt denne turneringen tidligere. Men min følelse er at vi «hater» hverandre mindre nå. Et slikt «hat», eller rivalisering, kan være en stor motivator. Men i dag er vi nok mer motivert for å vinne for landet og kontinentet vårt. 

– Det er klart at vi ønsker å slå amerikanerne. Men først og fremst vil vi vinne for Europa og alle som heier på oss, sier Viktor Hovland der han sitter på pressekonferansen i Roma.

Som tidenes første nordmann debuterte han i Ryder Cup på Whistling Straits for to år siden. Og selv om Hovlands prestasjon var en av de bedre på det europeiske laget, var resultatet magert. 

USA knuste Europa med sifrene 19-9. Og Hovland, som fikk full tillit av kapteinen, vant ikke en eneste av sine fem kamper. Han delte to og tapte tre. 

– Med alt arbeidet jeg har lagt ned for å forbedre nærspillet og alt jeg har oppnådd, er jeg mye mer selvsikker og klar for oppgaven nå, forsikrer 26-åringen.

– Jeg vet at jeg kan sette sammen gode runder uten mitt aller beste spill. Jeg er ikke avhengig av å drive ballen veldig bra, jeg kan redde meg inn på andre måter. Jeg har både spillet og selvtilliten til å hente meg inn fra omtrent overalt. Det er den store forskjellen fra sist.

Viktor Hovland hadde pressekonferanse på Marco Simone tirsdag.

Europas tre ess

Hovland var viktig for Europa i 2021. Men han er enda viktigere nå. 

Sammen med Jon Rahm og Rory McIlroy er nordmannen Luke Donalds aller sterkeste kort. Kapteinen sitter med nummer to, tre og fire på verdensrankingen. Bare Scottie Scheffler er rangert høyere.

– Det er kult at vi har flere spillere der oppe. men ranking betyr lite her. Og det samme gjelder for USA. Det handler om å vise det ute på banen, understreker Hovland.

Vinneren av årets FedEx-cup, den store finalen på PGA-touren, har gjort nettopp det i år. Han ble igjen historisk på East Lake. Men feiringen er over. Nå er blikket rettet mot den spede, ikoniske Ryder Cup-pokalen.

– Det har vært et veldig godt år for meg, og jeg har spilt mye god golf, sier Viktor Hovland. 

– Men dette er Ryder Cup, og da er det bare å glemme alle tidligere bravader. Jeg er her for laget, og med tanke på hva som skjedde for to år siden er jeg veldig motivert for å få pokalen hjem til Europa. Vi er nok alle klare for det.

Viktor Hovland slår ut på den 11. hullet under treningsrunden onsdag formiddag.

Sammen med Åberg

Trolig får han selskap av den svenske sensasjonen Ludvig Åberg når det hele starter fredag. De to skandinavene har spilt sammen på innspillsrunder. På pressekonferansen tirsdag måtte Hovland også forklare hvorfor så mange nordiske spillere gjøre det skarpt på golfbanen nå.

– Det er et godt spørsmål. Og noe jeg ikke har tenkt så mye på før jeg så Solheim Cup og det var fem svensker der, svarer 26-åringen.

– Det er kult å se, også for en nordmann, at mange skandinaver gjør det bra. Svenskene har åpenbart mange gode trenere og en bra kultur. De har jo også for vane å gjøre det bra på herresiden.

De neste dagene må han forberede seg på å ta en lederrolle i det europeiske laget. Skjønt Hovland ser det ikke helt slik.

– Jeg vet ikke om jeg vil kalle det en lederrolle. Vi forsøker bare sammen å velge den beste strategien for å vinne matchene. Noen snakker mer, andre mindre. Det er ikke opp til en spiller å ta eierskap til alt. Det handler om samarbeid, om å være et lag. Og jeg er her for å bidra som best jeg kan.

 

Powered by Labrador CMS