The Masters//

Hovland med karrierebeste da Rahm vant sin første

Det ble ikke den Hovland-søndagen norske golffans drømte om, men det ble karrierebeste for nordmannen i den prestisjetunge turneringen. Jon Rahm vant sin første grønne jakke.

Det ble ikke den dagen norske golffans håpet på, men spanske Jon Rahm kan juble på det som ville vært Seve Ballesteros sin 66-års dag.
Publisert Sist oppdatert

Selv om det ikke ville seg helt for Viktor Hovland på sisterunden ble det karrierens beste plassering i the Masters. Med en avsluttende 74-runde ble det delt syvende plass på Augusta denne helgen.

Allerede fra starten av sisterunden gikk det ikke veien for nordmannen. På det aller første hullet gikk utslaget ut til venstre og han måtte kjempe seg til par. Heldigvis satt den, men det ble bare et frampek på hvordan skulle bli.

Istedenfor å senke birdieputter og sette press på lederne, måtte han jobbe for par på de aller fleste hullene.

Det gjorde han helt til hull 6, hvor par-rekken ble brutt. Utslaget på par 3-hullet gikk for langt, og etter en sur tre-putt ble det dobbelbogey for Ekeberg-mannen. En ny bogey fulgte på hull 9 etter han fant greenbunkeren på innspillet.

Sisterundens første birdie kom på hull 13. På par 5-hullet slo han seg til nærheten av green og etter en god «up and down», kom dagens første sirkel på scorekortet. Gleden ble kortvarig med en ny bogey på det påfølgende hullet.

Høster erfaring

På nest siste hullet, nummer 17, kom det endelig en opptur for Hovland. Langputten for birdie gikk i, noe som tok han fra delt niendeplass opp til delt syvende.

– Vi må gratulere Viktor her. Alt i alt så blir han nummer syv. Han har vært med på å sette farge på turneringen og fikk spille to runder med legenden Tiger Woods de første to dagene, oppsummerer Discovery-kommentator Per Haugsrud.

– Det har vært en strålende Masters for hans del, og han samler masse erfaring som bare gjør han sterkere til neste gang, legger ekspertkommentator Henrik Bjørnstad til.

Til tross for en vanskelig sisterunde ender Hovland på delt syvende plass og tar med seg en hyggelig premiesum på drøye 6,3 millioner kroner.

– Vet at jeg kan det her

I et intervjuet med Discovery etter runden er det en misfornøyd Hovland som svarer på spørsmålene. Han forteller om for mange bommer og litt for mange feilmarginer som avgjør runden.

– Hvis jeg havnet i en birdie-rekke som jeg gjorde på runden før kunne det ha blitt spennende, så jeg ga aldri opp. Men det ville seg ikke, sier han til Discovery.

– Jeg må lære meg å være mer komfortabel i slike situasjoner. Jeg har spillet og vet at jeg kan det her, men jeg må stole mer på meg i selv, forteller han om hvilke lærdommer han tar med seg fra denne syvendeplassen i en major-turnering.

Hedret Seve

På det som ville vært Seve Ballesteros sin 66-årsdag vant spanjolen Jon Rahm sin første grønne jakke. Han tok igjen Brooks Koepka tidlig på sisterunden, og styrte nærmest seieren i havn uten stor risiko og uten store feil de siste hullene på Augusta.

Rahm avslutter på scoren –12 og vinner med fire slag på LIV-spillerne Phil Mickelson og Brooks Koepka som ender på delt andreplass.

Som en ekstra «cherry on top» for Spania vinner Rahm på det som er 40 års-jubileet for Ballesteros sin andre og siste Masters-seier. Rahm er den fjerde spanjolen som vinner den grønne jakken i tillegg til Ballesteros (1980 og 1983), José María Olazábal (1994 og 1999) og Sergio Garcia (2017).

Rahm har vært i god form denne sesongen. Dette er faktisk hans fjerde seier på PGA-touren i år, og mandag rykker han opp på førsteplass på verdensrankingen igjen.

Her er resultatene

Powered by Labrador CMS