Stjernene kommer hjem//

Hovland og Krogh inviterer til showmatch på Oslo GK

Juniorene i Golf-Norge har fått en ny motivasjon for å vinne en golfturnering. Vinneren av den nye «Next Up»-turneringen på Oslo GK i juli får nemlig spille showmatch med to av de største stjernene vi har.

Den 25. juli kan man allerede holde av i kalenderen. Da kommer disse to til Bogstad.
Publisert

Det er bare å holde av datoen 25. juli med en gang. Da inviterer proffene Viktor Hovland og Kristian Krogh Johannessen til fest på Oslo Golfklubb.

Den tirsdagen arrangerer de to første utgave av deres egen juniorturnering «Next Up», hvor vinneren får spille en 9-hulls showmatch med de etablerte proffene og en annen lovende ung spiller i Michael Mjaaseth.

– Det er en kombinasjon av en artig greie som vi hadde lyst til å gjøre selv, pluss at vi vil hjelpe det som vil bli den neste generasjonen av norske proffgolfere, forteller Kristian Krogh Johannessen til Norsk Golf.

– Vi håper at dette vil hjelpe juniorene med å finne litt ekstra motivasjon, samtidig som at vi vil komme med råd og tips som kan være nyttige i veien fremover for deres del, legger han til.

Bare to dager etter siste putt på Royal Liverpool er senket blir Hovland å se på Oslo GK i år. Her fra fjorårets Open Championship.

I selve turneringen vil omtrent 40 inviterte juniorer spille 18-hull på banen som ligger helt inntil Bogstadvannet i Oslo. Både gutter og jenter mellom 13 og 19 år kan få invitasjon.

En av iniativtakerne, Peter Kaensche, forteller til arrangørklubbens sider at motivasjon er blant kongstankene bak turneringen.

– Vi vil gi Norges beste juniorer mulighet til å oppleve en av verdens beste golfere på nært hold. Gjennom samhold, god kommunikasjon og erfaringsdeling på alle nivåer i norsk golf tror vi at den yngre generasjon golfspillere motiveres til å ta de nødvendige stegene videre mot toppen, forteller Peter Kaenche til Oslo GK.

«Hovland-clinic»

Selv om førstepremien vil være en ni-hullsrunde med stjernene, kommer alle juniorene til å få overvære en «Hovland-clinic». Her skal stjernen vise frem deler av slagrepertoaret sitt, mens de unge lovende kan stille spørsmål underveis.

– Det tror vi kommer til å bli en veldig morsom greie som de unge setter pris på, sier Krogh Johannessen.

Både Hovland og Krogh Johannessen tar pause fra turneringslivet ut i den store verden for å ta turen hjem til Norge.

På sikt ønsker duoen at Next Up blir en årlig greie som vokser frem som et naturlig høydepunkt på golf-kalenderen til mange nordmenn.

– Hvilken vei dette vokser i fremtiden vet vi ikke enda, men nå starter vi. Så får vi bare se hvordan dette ser ut om noen år, utdyper DP World Tour-spilleren.

Billettsalg åpner snart

Som tilskuer må man melde seg på og kjøpe billetter på forhånd. Salget finner sted på GolfBox, og det er begrenset antall.

Informasjon finner man på Oslo GKs sider.

Powered by Labrador CMS