WELLS FARGO CHAMPIONSHIP//

Hovland ser framover: – Jeg kan fort gå lavt igjen

Viktor Hovland er seks slag bak lederen etter første dag av Wells Fargo Championship. Og han vet hva han må rette opp for å klatre på ledertavlen fredag.

Viktor Hovland spilte igjen godt fra tee, men slet på greenene på Quail Hollow torsdag.
Publisert Sist oppdatert

Viktor Hovland fikk ikke starten han håpet i Wells Fargo Championship torsdag. Nordmannen er nede på delt 58. plass etter den første runden, seks slag bak Tommy Fleetwood, engelskmannen som har vunnet seks ganger på europatouren, men aldri på PGA Tour.

– Jeg slår jo bra fra tee. At det ikke blir en runde på mer enn par, er selvsagt frustrerende, sier Viktor Hovland til Eurosport.

– Jeg slår litt for mange dårlige jernslag. Noen veldig gode også selvfølgelig. Men jeg er ikke helt fornøyd med stabiliteten der. Likevel var det godt nok til at jeg burde gått denne runden et par slag under par.

Tre tre-putter

Det gjorde han ikke. Hovland endte dagen med 71 slag, som er banens par på Quail Hollow. En bane som krever sin mann, spesielt på og rundt greenene. Og nordmannen åpnet turneringen med bogey på hull 1 og 3. I tillegg slet han fælt med nærspillet.

– Tre tre-putter... Det holder ikke, innrømmer Hovland etter runden.

– Jeg hadde litt problemer med speeden på greenene. Mange av puttene så litt raskere ut enn de viste seg å være. Så jeg slo altfor mange for kort.

Også i RBC Heritage nylig var det på greenene Oslo-gutten la igjen flest slag. Men han vil ikke uten videre sette et likhetstegn mellom det som skjedde der og på Quail Hollow torsdag.

– Jeg puttet ikke akkurat så bra i forrige turnering. Men i dag startet jeg iallfall alle puttene på linja, det gjorde jeg ikke forrige gang. Så jeg følte at jeg slo mange bra putter også. De gikk bare ikke i, sier han.

Viktor Hovland gikk sammen med Collin Morikawa (midten) og Cameron Young (t.h.) på åpningsrunden torsdag.

Kan gå lavt

Med tre runder igjen å spille, er det tid nok til å rette opp og klatre på ledertavlen. Birdiene på hull 12, 14, 15 og 18 er noe å bygge videre på. Det er bogeyene som må bort fra scorekortet.

– Det var mye rart i dag. Og likevel går jeg på par. Så ordner jeg opp i det, kan det fort bli en lav runde igjen, fastslår Hovland til Eurosport.

– Det er selvsagt krevende med så ondulerte greenområder og flaggplasseringer ute på sidene. Jeg er nødt til å få putteren litt hetere.

Samtidig vil han ikke legge all skyld på nærspillet, som han føler er i utvikling.

– Det var litt for mye rot ellers også. Et par dårlige jernslag, et bunkerslag på hull 17. Det er tøft å gå lavt på en bane som her hvis du ikke slår ballen nærmere hullet enn jeg gjorde i dag. Denne banen gir deg ikke birdies.

Her er ledertavlen

PS! Turneringen fortsetter fredag. Du kan følge den direkte på Eurosport/Discovery+

Powered by Labrador CMS