PGA TOUR//

Hovland taklet Nicklaus sin «ekstreme» test

Viktor Hovland synes Jack Nicklaus har gått for langt på Muirfield Village. Men på førsterunden kom nordmannen seg under par.

«Jack's Place» er en av de vanskeligste banene PGA-proffene møter i løpet av et år. Hovland kom seg under par på førsterunden i Memorial Tournament.
«Jack's Place» er en av de vanskeligste banene PGA-proffene møter i løpet av et år. Hovland kom seg under par på førsterunden i Memorial Tournament.
Publisert Sist oppdatert

Torsdag startet moroa i Memorial Tournament på Muirfield Village. I to uker på rad har Viktor Hovland vært i seierskamp på PGA-touren uten å vinne. Han innrømmet at det var tøft å gå løs på en ny turnering.

– Ja, det er krevende å gå inn i den tredje uka på rad, spesielt når du har spilt bra og har hatt mulighet til å vinne de siste to ukene. Det tar på. Og så er det ikke de letteste banene heller. Da krever det litt ekstra, sier Viktor Hovland i et videointervju med Discovery onsdag.

De siste dagene har han brukt mindre tid på feltet og mer til til å slappe av. Komme seg ut av sola, gjøre andre ting. Få de to siste ukers skuffelser ut av kroppen. Det har ikke bare vært enkelt. Det avgjørende bunkerslaget på hull 16 i PGA Championship sitter fortsatt i.

– Det var en dårlig sving på et dårlig tidspunkt. Jeg gjør egentlig en kjempebra bogey der, men mentalt merket jeg at jeg var litt utslitt. Sånn er det, sier han før en ny turneringshelg, denne gang på Muirfield Village, en bane han ikke liker altfor godt.

– Hvis jeg slår ballen bra, kan jeg gå lavt her. Men jeg synes banen er litt for ekstrem. Du kan slå mange gode slag her og likevel misse greener. Og uansett hvor du misser, får du det veldig tøft. Men jeg er tryggere på meg selv rundt greenene enn jeg har vært tidligere, og det er godt å ha med seg.

Onsdag brukte han den siste økten til å trimme jernspillet sammen med trener Joseph Mayo.

God start

De siste dagers prioriteringer ser ut til å funke, for på åpningsrunden i Memorial Tournament gikk Hovland én under par og har los på teten.

Med fire birdier og tre bogeyer på scorekortet og en god del solid spill kan det hende nordmannen er med i seierskampen når det hele skal avgjøres på søndag. Spesielt hvis han fortsetter godspillet rundt green.

I forhold til resten av feltet tjente Hovland 1,154 slag rundt greenen, og i skrivende stund er det dagens sjette beste nærspill. For det som tidligere var akilles-hælen hans er det et tydelig tegn på forbedring.

Hovland traff halvparten av fairwayene (7 av 14) og 10 av 18 greener.

Ekeberg-mannen er for øyeblikket på delt 17. plass, tre slag bak ledertrioen som består av Matt Wallace, Mark Hubbard og Austin Eckroat.

Aldri vært fan

På spørsmål om Muirfield Village, retter han skarp kritikk mot en gammel mester, om enn med glimt i øyet og smil om munnen.

– Jeg har aldri vært fan av denne banen her. Jeg tror at Jack bare har lyst til å få oss til å se ut som idioter til tider, sier Viktor Hovland og refererer til legenden Jack Nicklaus og det nye baneoppsettet for Memorial Tournament.

Muirfield Village er Jack Nicklaus' egen bane. Den gamle mesteren har gjennom årene designet hundrevis av golfanlegg verden over, men ingen synes vanskeligere enn hans egen lekegrind. Og i år er den gjort enda tøffere.

Hull 16 og 17 er forlenget med 15 til 18 meter. Hull 16, par-3, måler nå 198 meter. Med et smalt landingsområde på greenen blir utslaget ekstremt krevende.

– Det er en utrolig eiendom, men noen av hullene her er ikke bra golfhull. Til tider blir det litt idiotisk urettferdig. Det er likt for alle sammen, men jeg synes marginene mellom å slå et veldig godt slag og gjøre en dobbelbogey blir for små. Sånt er jeg ikke veldig fan av, sier Hovland.

– Det går an å spille bra her, men det er et av de tøffeste stedene vi kommer til.

NB! Hovland spiller de to første rundene med verdensener Scottie Scheffler og forrige ukes vinner, Emiliano Grillo. Fredag slår trioen ut kl 18.53. Du kan følge dem som featured group på Discovery+.

Her er ledertavlen

Powered by Labrador CMS