Hovlands rekord-rekke brutt

Før The Players var Viktor Hovland og Xander Schauffele de to spillerne på PGA Touren med flest klarte cuter på rad. Fredag måtte de begge pakke kofferten tidlig.

Publisert

Med en andrerunde på 74 slag, to over par, har Hovland falt 42 plasser ned leaderboardet til delt 84.-plass. Med to over sammenlagt ser Hovland ut til å misse cuten med to slag, og dermed blir The Players Hovlands første turnering uten lønn siden Honda Classic i mars i fjor.

Det tilsvarte imponerende 22 klarte cuter på rad.

Skjebnens ironi ville ha det til at det var torsdagens to straffeslag som til slutt utgjorde forskjellen på misset cut og helgespill for Hovland.

23-åringen var helt oppe i toppen etter første runde å ha åpnet The Players med en runde på to under par, men ble tildelt to straffeslag senere på kvelden etter at han gjorde arrangøren oppmerksom på det potensielle regelbruddet etter en telefonsamtale med moren sin etter runden.

TV-sendingen i Norge hadde nemlig fanget opp at Hovland flyttet ballmarkøren på den 15. greenen feil vei etter å ha ligget i veien for Justin Thomas’ puttelinje, men ingen i USA registrerte regelblunderen før etter at Hovland hadde fylt ut scorekortet.

Dermed hadde Hovland i stedet delt 42.-plass som utgangspunkt før fredagens andrerunde, to slag innenfor cutgrensen. Der kom han godt i gang med to birdies på sine fire første hull for dagen, men etter en uspillbar dropp og dobbelbogey på hull 5, mistet han dessverre all den gode flyten.

Han fulgte opp med en bogey på hull 8 og en ny bogey på hull 10 for å falle to slag utenfor cutgrensen, men han tente liv i håpet igjen med en toputt for birdie på det 14. par 5-hullet.

To hull senere øynet han nok en birdiemulighet med 220 meter inn på andreslaget på par 5-hullet, men slaget gikk rett i vannet. Han reddet imidlertid par for å beholde et lite håp om å klare cuten, men med par på de to siste blir det nå en tidlig exit for Oslo-spilleren.

Hovland er på langt nær den eneste superstjernen som har slitt på TPC Sawgrass så langt, og i skrivende stund befinner kun to av topp-15-spillerne på verdensrankingen blant de 20 beste.

Også for Kristoffer Ventura ble The Players en kortvarig affære. Han er for øyeblikket +5 sammenlagt og nede på 120.-plass. Ventura var i utgangspunktet reserve til turneringen, men kom med i siste liten, en time før han slo ut etter at Harris English trakk seg. Ventura står nå med åtte missede cuter på sine ti siste turneringer

Den engelske veteranen Lee Westwood leder The Players etter halvspilt turnering med -9 sammenlagt.

For Kristoffer Venturas del blir neste turnering nå neste ukes Honda Classic i Florida, mens Viktor Hovland sannsynligvis blir å se i WGC-Dell Technologies Match Play uken etter i Texas.

Leaderboard The Players

Powered by Labrador CMS