TOUR Championship//

I soleklar ledelse med 18 igjen: – Skal tyne det siste jeg har

Mens resten av feltet slet på en vanskelig «moving day», benyttet Viktor Hovland (25) muligheten til å øke ledelsen til vanvittige seks slag i Tour Championship. 

Selv om lyset var mykt mot slutten av runden, var East Lake vanskelig på lørdag. For alle andre enn Viktor Hovland.
Publisert

Viktor Hovland spiller ekstremt god golf om dagen. Under tredjerunden på East Lake fortsatte han det gode spillet ved å levere et scorekort med fem birdier og bare én bogey (–4, 66 slag). Samtidig skulle de store navnene rundt ham tape både én, to og tre slag på nordmannen. 

Collin Morikawa og Scottie Scheffler gikk begge på +3, Jon Rahm gikk én over par og Keegan Bradley holdt seg på par for dagen. Ingen av de i toppen klarte å spise seg inn på Ekeberg-mannen som nå leder an i ensom majestet. 

For når det gjenstår 18 hull igjen av årets PGA Tour-sesong, leder Viktor Hovland med seks (!) slag ned til nærmeste konkurrent. 

Men det betyr ikke at han tar seieren for gitt:

– Jeg skal bare gå ut der og gjør det jeg har gjort til nå. Spille som om det er likt. Jakte birdies. Sånn er det bare. Jeg kan ikke tenke på noen andre enn meg selv. Det er én dag igjen av sesongen, og jeg skal tyne alt jeg har av krefter, sier Hovland til Discovery.

Kjempet mot lyset

Været har vært en stor snakkis i årets siste PGA Tour-turnering. De første to dagene har varmen gitt utøverne gode spilleforhold, men vist seg vanskelig å håndtere for selve spillerne. Lørdag skulle, noe overraskende, lyn og torden ta stor plass. 

I dét Hovland og lederball-partner Morikawa skulle slå ut på det 12. hullet, blåste arrangørene i hornet på grunn av innkommende stormskyer med fare for lyn og torden. Dermed ble det en times opphold for Hovland og co. 

Frem til da hadde nordmannen senket to gode birdieputter på hull 6 og 7. Da spillet ble gjenopptatt etter uværet, fortsatte han akkurat der han slapp. 

To nye kjappe birdier på 12 og 13, økte ledelsen ned til jegerne bak ham. Da dagens første bogey kom på det 14. hullet (hans andre for hele turneringen), svarte han likesågodt med å nulle ut den med nok en birdie på det 15. 

Det var ikke mye sollys igjen på de siste hullene for Hovland og Morikawa. Her fra det 16. hullet.

På de siste tre hullene hadde han muligheten til å øke ledelsen ytterligere. Både på 16., 17. og 18. hadde han birdieputter som alle var under 3,5 meter. Men det ble tre par. 

Fasiten lørdag ble dermed –4, med en stor luke ned til Xander Schauffele som er nærmeste konkurrent. 

Hett jernspill

Det er ikke vanskelig å se at spillet til Viktor Hovland er bra om dagen. Utslagene finner som regel tee, som igjen gir han gode birdiemuligheter inn mot green. Det utspiller seg i statistikken. 

Lørdag tjente han hele 3,63 slag mot resten av feltet på innspillene sine (best av samtlige), og traff hele 15 av 18 greener på veien. Utslagene var stødige fra start til slutt (10 av 14 fairwaytreff), og var sjelden i trøbbel på andreslaget. 

Men selv da han ikke fant fairwayen fra tee, gav han seg selv birdiemuligheter allikevel:

Nå gjelder det bare for Ekeberg-mannen å beholde nervene i sjakk ett døgn til, så kan han juble for én siste gang denne PGA Tour-sesongen. 

PS! Hovland slår ut med Xander Schauffele klokken 19.40 norsk tid. Sendingen begynner på Discovery+ og Eurosport Norge klokken 18.00

Her er ledertavlen

Powered by Labrador CMS