Spilt siden sist//

Stiklestad GK – kos og hygge i hvert eneste slag

Stiklestad GK ligger vakkert til på ei halvøy innerst i Trondheimsfjorden like nord for Verdal. Og banen imponerer.

Norsk Golfs anmelder har spilt mange baner i Norge, og Stiklestad rager høyt på lista etter det siste besøket.

Vår dom

+ Flotte og utfordrende greener

+ Velholdte og vakre omgivelser

+ Hvert eneste hull har særpreg

- Tja, et par-3 på 221 fra tee 59 er i lengste laget. Likeså 183 meter fra tee 48. Ellers lite å trekke for når det gjelder opplevelsen. 

Banen er bygget på Trones gård, og på flere av hullene har du flott fjordutsikt. Stiklestad fikk sine første seks hull i 1993, og sto ferdig med 18 hull i 2009. Banen var meget velholdt da vi var der sent høsten 2022, selv om det hadde vært en regnfull sommer i området. Stiklestad GK har gjort seg fortjent til alle de rosende omtaler banen har fått.

Vi koste oss hele veien med slagene på Stiklestad, og likte spesielt grepet man har tatt ved vekselvis å legge utslaget på 53 (tidligere gul) samme sted som 59, og noen hull fra samme utslag som 48. Det gjorde at vi fikk utfordringer hele veien. Flott natur og havutsikt er heller ikke å forakte. Og som vi ble fortalt: «Noen synes det er skjemmende for utsikten at man på et par hull ser over til kranene til verftet i Verdal, men for oss som bor her er det omvendt. Kranene betyr arbeidsplasser til distriktet.»

Denne anmelder har spilt de aller fleste 18-hullsbanene i Norge, og Stiklestad er klart inne på min topp-10 liste i landet.

På hull fire ser du over til verftet i Verdal som har vært en viktig arbeidsplass i mange år.

Beste: Hull 16, par fem. Et flott hull for øyet også. Du slår ut fra en høyde, relativt bratt nedover. På andreslaget er det sterk dogleg til høyre over bunkere. Det er også bunkere på begge sider og venstre bakkant på greenen. Morsomt hull.

Svakeste: Hull 1, par fire. Ikke dårlig, men du starter med et hull der du ikke bør dra fram driveren, da vil du gå for langt og inn i skogen, det er dogleg venstre. Så du kommer liksom ikke helt i gang. 

Vanskeligste: Hull 12, par fem. Dette et utfordrende, formet som en C, eller nesten som en U, og det er hvite staker på hele høyresiden på utslaget, så her kan du bli hardt straffet. Rangert som index 2.

Banetype: Skogsbane 

Hvor mange baller trenger du? Det er egentlig bare et par hull hvor det er stor fare for å miste baller.

Hva koster det? 500 kroner for 18 hull, 300 for 9 hull. Junior (13-19) 250 kroner. 

Powered by Labrador CMS