Investerte én million kroner i nye simulatorer: – Folk ble så glade at de nesten begynte å gråte

I 2011 åpnet Bodø golfsenter dørene for første gang. Etter omlokalisering i 2017, brukte senteret to år på å gå med historisk overskudd. Nå er senteret åpent 365 dager i året - også på nattestid.

Publisert

Som Norsk Golf tidligere har skrevet, er det flere muligheter til å spille simulatorgolf i Nordland, og ikke minst Bodø, i de lange vintermånedene. Ett av disse stedene er Bodø golfsenter.

– Joakim Mikkelsen begynte å jobbe i Trackman tidligere i år, og jeg snakka med ham om at vi ønsket å heve nivået på golftilbudet i Bodø. Han sa at Trackman kommer til å bli god på simulatorgolf. Vi prata sammen, og da innså jeg at det ville være verdt å investere store summer i golfsenteret, sier daglig leder Thomas Svendsen, til Norsk Golf.

Ifølge Svendsen var det «ingen» i Bodø som trodde på de ambisiøse planene. Så smalt entusiastiske samarbeidspartnere én million kroner på bordet, og i august 2020 ankom to esker med Trackman-simulatorer.

– Samarbeidspartnerne så viktigheten av å ha en vintergolfplass i regionen, og vi fikk et veldig godt tilbud fra Trackman. Da simulatorene stod der, ble folk så glad at de neste begynte å gråte. Jeg tror det er viktig at golfen i Norge tør å ta de store investeringene, slik at enda flere kan ta del i den fantastiske sporten.

Hole-in-one-premie

En tilfeldig golfrunde, og en annen vill idé har ført til at det vil bli en spektakulær tysklandinspirert hole-in-one-premie i en utvalgt turnering på Bodø golfklubb i 2021: En splitter ny bil.

– Det er et samarbeid mellom golfsenteret, Bodø golfklubb og Sulland bil. Jeg møtte daglig leder i Sulland bil, Fredrik Torbjørnsen, på golfbanen. Han har gjort noe lignende en gang før på Atlungstad, og det funka som bare juling. Det var stor respons fra lokal media, andre sponsorer, og det var lange ventelister. Jeg spurte om ikke vi kunne gjøre det samme i Bodø, og det sa han ja til.

Det er ikke helt bestemt om premiebilen blir en Volkswagen eller Audi. Datoen er heller ikke spikret, men Svendsen sier det vil bli i august en gang.

– Det blir sannsynligvis hull 3, som er et par 3-hull på om lag 130 meter fra gul tee. Derfra er det fantastisk utsikt ut mot havet over Bodø by.

Femti prosent økning

Ifølge Svendsen har det rast inn med medlemmer både før og etter millioninvesteringa.

– I 2019 hadde vi 80 medlemer. Nå har vi 120 medlemmer. Vi merker at folk bruker senteret mer. Vi er det største trackmansenteret nord for Trondheim, og målet er å kjøpe to simulatorer til, og bli enda større. I år har det vært 95 prosent belegg på simulatortimene i kjernetida fra klokka 7 om morgenen til 22 på kvelden.

Golfsenteret er åpent 24 timer i døgnet, 365 dager i året. 

– Man booker time, og så låser man seg inn med mobilapp. Her har man skap, slik at man gå gå rett fra jobb og til og med fra nattskift for de som vil spille tidlig. Vi ligger midt i byen, så det er en beliggenhet som passer godt for mange. Det er faktisk ganske mange som spiller nattgolf også.

– Gjør «åpenheten» og selvbetjeninga at det blir mye svinn, hærverk eller tyveri?

– Nei. Til dags dato har det verken vært tyveri eller svinn. Det var en putter på avveie, men den fant vi ut at vedkommende hadde lagt i feil skap. Vi har overvåkningskamera, men dette er jo en ærlig sport. Det står både brus, mat, hansker og baller framme, som folk kan forsyne seg av, og betale via iZettle.

Interesse fra Amerika

I Bodø er det to golfbaner; Ilstad golfbane, som Bodø golfsenter samarbeider med, samt Salten golfklubb som holder til på Bodø golfpark på Myklebostad. I tillegg har Rapido sportssenter, som har én simulator fra Trackman, akkurat åpnet.

– Golfmiljøet i Bodø består av mange eldre mennesker, men det kommer stadig yngre folk, og ikke minst damer. Han yngste som spiller her er under 10 år. Jeg har hørt at det var et lukket miljø før, men vi skal stå for et åpent miljø og ikke være overprisa.

– Når startet du med golf?

– Jeg har jobba i utelivet i mange år, og da hadde vi en greie med at vi dro på range på søndager og slo ut energi og frustrasjon. Så sa bestekompisen min at vi skulle ta kurs, og da smalt det. Det var ikke noe kjære mor, og det ble full golfing. Vi var på golfbanen hele sommeren, og på senteret hele vinteren. Vi ble kjent med mange mennesker, og vi fikk fort kontakt med golfmijøet. Den mestringsfølelsen å smelle et jern inn på greenen, og at ballen ble liggende der; da holdt jeg på å svime av. I løpet av et halvt år hadde nesten hele vennegjengen begynt.

Golfsenteret åpnet i 2011, da med to simulatorer. I 2017 flyttet senteret inn i nye lokaler nærmere sentrum, og i 2019 gikk golfsenteret for første gang med svarte tall, altså pluss. Da hadde Svendsen overtatt daglig leder-ansvaret.

– Det var i 2018/19 at vi først snakka om at det hadde vært mulig å ta over golfsenteret. Jeg er mye i USA og Floria, og det er et mekka for golf. Jeg viste frem bilder for amerikanerne av banen vår i midnattsol, og da ble de helt ville. De lurte på hvordan de kom seg hit, og hvor mye det kosta. Som golfer ble jeg bedre og bedre, og forstod at dette var kanskje noe som en litt overvektig mann kunne bli god til. Til og med hun hjemme innså etter hvert at det var greit at jeg var så mye på golfsenteret. Det ble rett og slett jobben min, men det tar mye tid.

Hovland-effekt og nordnorsk balltalent

Som resten av golf-Norge har Svendsen merka effekten av to ting; Viktor Hovland og korona.

– Vi måtte stenge i mars og april, før vi åpna igjen etter å ha iverksatt nødvendige smitteverntiltak. Korona tror jeg har gitt golf-Norge et gigantisk løft; både med tanke på medlemmer, men også at folk forstår at man ikke trenger å dra til Spania for å få en god golfopplevelse når man kan dra til Kragerø, Lofoten eller Bodø for den saks skyld.

– For min del har Hovland vist at det går an å bli stor selv om man kommer fra lille Norge. Det er fascinerende å se sporten din på tv, og så går man ut og øver på de samme slagene og lengdene. Får man til kanskje halvparten av lengdene, så er man fornøyd. Det er sykt gøy, og det er god trening. Jeg trodde ikke at det skulle vært så tungt å spille én golfrunde. Etter den første, var jeg sliten i flere uker.

– Og bodøværinger kan bli like god i golf som i fotball?

– Ja. Nå har Bodø/Glimt vært Norges beste lag de siste to årene, og det er mange av spillerne som spiller golf. Noen av dem er veldig gode; Alfons Sampsted har ti i handicap, og Marius Lode, Brede Moe og Ulrik Saltnes er raskt på vei ned i handicap. Vi har noen juniorer i Nordland som kan måle seg med de beste i landet, og også noen seniorer som er veldig gode. Så får vi se om det kommer noen virkelige stortalenter snikende etter hvert. Jeg tror det handler om at noen må tørre å satse skikkelig.

– Hvis Jens Petter Hauge kan reise fra Bodø til Milano, så kan like gjerne en nordlending reise fra Bodø til Pebble Beach?

– Ja, det tror jeg. Vi et et breialt folkeslag her oppe, men det handler om at vi må legge enda bedre til rette for de unge. Jeg har hørt rykter om at Hauge har fått seg golfsett i Milano, så han skal vel også lære seg å spille golf. Det blir kanskje ikke nordnorsk seier på PGA touren med det aller første, men hvem vet. Viktor Hovland satsa noe grønnjævlig, og han landa på begge føtter…

Powered by Labrador CMS