Jason Day kollapset på banen

Det var svært dramatiske scener på Chambers Bay da Jason Day gikk rett i bakken på sitt siste hull fredag.

Publisert

Den australske verdensstjernen har i lengre tid slitt med vertigo, som kort fortalt er en ekstrem form for svimmelhet som gjør det vanskelig å holde balansen.

På vei mot greenen på det siste hullet falt Day plutselig til bakken, hvor han ble værende en god stund. Medisinsk personell kom raskt til stedet, men først etter et snaut kvarter med uhyggelige TV-bilder kom han seg på bena igjen.

Det var tydelig at han var svært fortumlet, men Day var fast bestemt på å fullføre runden. Etter å ha hullet ut for bogey til stor applaus, satte han seg rett i en golfbil for å få nærmere medisinsk tilsyn.

I skrivende stund er det uvisst hvordan han stiller seg til videre spill denne uken.

– Jason mottar nå behandling etter å ha slitt med svimmelhet mot slutten av runden. Vi kommer tilbake med mer informasjon når vi er ferdig med den medisinske evalueringen, sa Days agent til media fredag kveld.

Days kone Ellie kunne fortelle at han har slitt med disse symptomene siden 2010, og i Byron Nelson forrige måned ble det såpass alvorlig at han måtte trekke seg fra Byron Nelson-turneringen i Dallas.

Day, som var en av de store forhåndsfavorittene, henger bra med etter halvspilt turnering. To under par totalt holder foreløpig til en delt niendeplass, så han har fremdeles gode muligheter til å blande seg inn i seierskampen.
 

Powered by Labrador CMS