Kalddusj for Hovland mot nummer 705 i verden

Bare noe få timer etter å ha fullført sitt største matchspil-comeback i karrieren røk Viktor Hovland på et stort nederlag mot underdogen John Murphy i åttedelsfinalen av storturneringen The Amateur Championship i Skottland.

Publisert

Verdensfemmer Viktor Hovland var feltets høyest rangerte spiller i The Amateur Championship i Skottland, der lørdagens finalevinner kommer til å få invitasjon til både The Open Championship, The Masters og U.S. Open. 

Etter å ha overbevist i de innledende rundene av turneringen ble torsdagen stort sett en kamp i motbakke for den 21 år gamle Miklagard-golferen. Først sørget han for en sensasjonell seier i 16-delsfinalen mot engelskmannen Thomas Forster, nummer 506 i verden, etter å ha ligget fire ned med fem hull igjen å spille. Etter å ha vært ufrivllig passasjer på bogeytoget store deler av runden, brettet han opp ermene og vant de fem siste hullene.

Hovland fikk imidlertid ikke lang tid til å nyte seieren, for bare en drøy time senere bar det ut på golfbanen igjen for å spille åttedelsfinale mot iren John Murphy, nummer 705 i verden. Golfballer bryr seg imidlertid fint lite om statistikk, og da Hovland dessverre stemplet inn nok en billett på bogeytoget, klarte han denne gangen ikke å hoppe av i tide.

Murphy vant med utklassingssifrene 6&5 etter at Hovland gikk 13 hull på rundt åtte over par. Dermed er turneringen over for Hovland, som nå reiser videre til Nederland for å spille neste ukes EM individuelt.

Der blir det for øvrig en ny mulighet til å sikre seg en majorbillett: Vinneren der inviteres til The Open Championship på Carnoustie. Hovland tapte EM-finalen i omspill i 2016.

Hovland uttalte til amerikanske golfweek.com før ukens turnering startet at alt annet enn seier ville være en skuffelse:

– Jeg føler press, men ikke fordi jeg er den topprankede spilleren her. Presset kommer fra meg selv fordi jeg ønsker å vinne. Hvis jeg ikke vinner, kommer jeg til å bli skuffet, og jeg bryr meg ikke om hva folk sier.

Det har aldri skjedd tidligere at en nordmann har vunnet det britiske amatørmesterskapet. I fjor røk Kristoffer Ventura ut i fjerde runde, med Viktor Hovland på bagen etter at han misset cuten i slagspillet.

The Amateur Championship startet opp i 1885, og har gjennom årenes løp vært en yngleplass for fremtidige tourspillere. Blant tidligere vinnere finner vi navn som Tommy Fleetwood, Trevor Immelman og Colin Montgomerie.

Viktor Hovland har tatt store steg denne sesongen og har klatret helt opp til femteplass på verdensrankingen for amatører. For en måned siden var han også med på å vinne NCAA-mesterskapet for Oklahoma State University på hjemmebanen Karsten Creek. 

Selv om håpet om tre majorinvitasjoner nå røk for Hovland, er han sikret noen starter på øverste nivå i månedene fremover. I juli har han fått invitasjon til å delta i europatour-turneringen Porsche European Open, og neste vår skal han spille PGA Tour-turneringen Valspar Championship etter å ha vunnet collegeturneringen med samme navn tidligere i år.

NB! Bård Skogen, Jarle Volden og Markus Braadlie forsøkte seg også i The Amateur Championship denne uken. De endte alle et godt stykke bak cutgrensen etter slagspillet.

Powered by Labrador CMS