Nordic Golf League//

Kampen om tour-kortene fortsetter

Andreas Halvorsen og Jarand Ekeland Arnøy trenger bare én seier til hver for å sikre seg Challenge Tour-kort til neste år. I den tredje siste turneringen kom de akkurat til kort. 

Begge to norske spillerne er bare én Nordic Golf League-seier unna å sikre seg tour-kort på neste års Challenge Tour. De har muligheten til å ta den allerede nå.
Begge to norske spillerne er bare én Nordic Golf League-seier unna å sikre seg tour-kort på neste års Challenge Tour. De har muligheten til å ta den allerede nå.
Publisert Sist oppdatert

Årets Nordic Golf League-sesong, den skandinaviske profftouren, går mot slutten. Siden februar har spillere fra titalls forskjellige land konkurrert i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Polen og Spania. Nå er det bare to og en halv turnering igjen. 

I ukens turnering, Aarhus Alliance, ligger to norske navn på toppen av ledertavlen – slik de har gjort flere ganger i år. 

Jarand Ekeland Arnøy (Fana GK) og Andreas Halvorsen (Larvik GK) var begge lenge med i toppen av ledertavlen, men i den siste spilledagen på fredag klarte ingen av dem å ta det siste steget helt øverst på pallen. 

Halvorsen endte på delt femteplass, mens Arnøy kom på delt åttendeplass. 

Unik turnering

Når man følger med på proffgolf er man vant til at de spiller slagspill hvor scoren viser hvor mange slag under par de er. Men i Aarhus Alliance spilles det en turneringsform de aller fleste hobbygolfere kjenner seg godt igjen i – nemlig stableford. 

I dette formatet gir bogey ett poeng, par gir to, mens birdie gir tre. Når det er matematisk umulig å få noe bedre enn dobbelbogey plukker man opp ballen. 

Mikkel Antonsen (Gamle Fredrikstad GK) var siste nordmenn i feltet, men klarte ikke cuten. 

To muligheter til

Begge de norske spillerne har to turneringsseire på samvittigheten hittil i år, og er dermed godt plassert i kampen om Challenge Tour-kort som er den ultimate belønningen etter en sesong på den skandinaviske touren. 

Det er to måter å sikre «opprykket». Enten ved å havne blant de fem beste på Order of Merit-listen (sammenlagtlisten), eller ved å vinne tre turneringer i en og samme sesong. 

Siden Halvorsen og Arnøy har to NGL-seire hittil i år, trenger de bare én seier til for å sikre seg spillerettigheter på Challenge Tour-en neste år. 

Etter Aarhus Alliance har den norske duoen kun to muligheter til på den skandinaviske touren. Den første kommer allerede neste uke på svenske The National like utenfor Malmø. 

Sesongfinalen spilles på danske Møn GK på østkysten av det flate landet. 

Her er resultatene fra ukens turneringen

Powered by Labrador CMS