Ny Caddie for Krogh//

Klar for tre uker i Afrika: – Lyst til å finne en permanent løsning

Kristian Krogh Johannessen og resten av DP World Tour-sirkuset er på vei til Kenya. Nordmannen har med seg med ny caddie for anledningen.

Kristian Krogh Johannessen er allerede godt i gang med sesongen, men er ikke helt fornøyd med resultatene så langt.
Kristian Krogh Johannessen er allerede godt i gang med sesongen, men er ikke helt fornøyd med resultatene så langt.
Publisert

Etter seks spilte turneringer på årets DP World Tour-sesong har Drammen-spilleren levert helt medium i følge han selv. Beste resultat på denne siden av nyttår er delt 23. plass i Singapore Classic for fire uker siden.

– Jeg spilte egentlig ganske bra, men gjorde noen dumme feil og hadde i troen på meg selv i noen av valgene jeg tok. Jeg burde egentlig ha vært topp-ti den turneringen, sier Krogh Johannessen til Norsk Golf.

Deretter gikk turen videre til Thailand Classic hvor uflaksen fortsatte. I starten av førsterunden sprakk driveren, og 3-wood fra tee er ikke noe Krogh vanligvis er komfortabel med.

– Jeg fant ikke flyten den runden og kom meg til slitt tilbake på klubbhuset på tre over par (+3). Andrerunden gikk ikke akkurat bedre, så det ble dessverre å bestille tidligere flybillett hjem, forteller han.

Ny caddie

Likheten med begge turneringene i Asia var bruken av lokale caddier. I følge Hokksund-mannen er ikke det en god langsiktig plan, så derfor reiser han sørover med en ny person som skal være på baggen de neste tre ukene.

– Det er en brite som heter Jason Palmer. Han spilte på Europatouren selv, jobber hardt og virker som en god person. Ikke altfor gammel og vi kommer godt overens, sier Krogh.

Jason Palmer spilte på Europas høyeste nivå så sent som i 2015, med delt 47. plass i BMW PGA Championship på Wentworth som beste resultat den sesongen. En deltagelse i U.S. Open det året ble det også.

Han er kanskje mer kjent for sin unike nærspillsteknikk. På grunn av dårlig følelse fra 40 meter og inn, begynte Palmer å slå chipper og pitcher med én hånd.

Jason Palmer chipper med én hånd i U.S. Open i 2015.
Jason Palmer chipper med én hånd i U.S. Open i 2015.

Siden da har han gått over til caddie-livet. Først var Palmer på baggen til engelske Chris Paisley, deretter skotske Richie Ramsay.

Palmer var blant med Paisley på St. Andrews i 2019. Da viste han hvordan man kan komme seg ut av den kjente «Road Hole Bunker» med bare én hånd.

– Vi har kjent hverandre i ett års-tid. Førsteinntrykket er bra, så vi for se hvordan vi funker nå de neste tre ukene, forteller Krogh om det nye samarbeidet.

Først på agendaen er Magical Kenya Open i Nairobi, før turen går til Sør-Afrika for å spille SDC Championship og Jonsson Workwear Open de påfølgende ukene.

NB! Elias Bertheussen spiller også i Kenya denne uken. Turneringen vises på Viaplay. Sendingen går fra 10.00 til 15.30 alle dager.

Powered by Labrador CMS