Nasjonalt Kompetansesenter I golf//

Klubbene om byggeplanene: – Finnes åpenbare fordeler

Neste uke skal det avgjøres om Golfforbundets byggeplaner får grønt lys eller ikke. Klubber ser positivene i prosjektet, selv om de holder til på andre kanten av landet.

Trondheim Golfklubb
Publisert

Golf-Norge er ved et veiskille. Forbundet har kalt inn til ekstraordinært Golfting hvor det skal avgjøres om hvorvidt det skal bygges et nasjonalt kompetansesenter på Snøbyen i Lørenskog.

Planene er ambisiøse hvor både simulatorer, range, nærspillsområde og putting-greener skal fylles med det fremste av teknologiske hjelpemidler.

Norge er et langstrangt land, og flere utrykker misnøye om å etablere et slikt kompetansesenter i nærheten av Oslo-gryta. Men det betyr ikke at det kun er nærmiljøet som tjener på å ha senteret i bakgården sin.

– Noen av de åpenbare fordelene er hvordan dette vil påvirke elitesatsingen og utdanningen av trenere som vil gagne hele landet. Når det gjelder driften av senteret er det viktig å ha en driftsmodell som er rettferdig for hele landet, sier Leif Håkonsen, styreleder i Drøbak GK.

Leif Håkonsen, styreleder i Drøbak GK

Forstår hasten

Klubben er omtrent 45 minutters kjøring fra det foreslåtte senteret, og de ser allerede på muligheten til å ha treninger for juniorene sine i løpet av vintersesongen, med en form for felleskjøring fra A til B.

Flere har reagert på tempoet Golfforbundet har lagt frem forslaget på. Forrige uke ble innkallelsen sendt ut og allerede 30. mars skal avstemmingen finne sted. Håkonsen forstår reaksjonene, men er overbevist om at ideen er til Golf-Norges beste.

– Jeg har forståelse for de som mener dette fremstår som en hastet avgjørelse fra forbundets side, men i det store og det hele mener jeg vi har mer å tjene på prosjektet enn det vi potensielt taper, sier han.

Hans klubb, Drøbak GK, skal ha styremøte denne uken for å sammen finne ut av hvordan vi skal ta stilling til forslaget, men som privatperson er han positiv til ideen.

– Enten så støtter man visjonen og ideen, eller så vektlegger man det praktiske og hvilken modell driften kommer til å legges opp etter, understreker han.

Ser frem til effektene

Kenneth Enæs-Hanssen, styreleder i Trondheim GK.

Også på en annen kant av landet har forslaget mottatt positiv respons.

– Førsteinntrykket mitt er at dette er en ambisiøs plan som er på riktig vei for Golf-Norge, sier Kenneth Enæs-Hanssen, styreleder i Trondheim GK.

– Vi er en liten klubb på andre siden av landet for Oslo, så for vår del gleder vi oss over at det vokser frem gode kompetanse- og fagmiljøer som vi kan lene oss på og bruke i fremtiden, forteller han.

For Trøndelags-klubben det gjelder alt fra spillerutvikling, trenerutdannelse og banearbeid.

– Jeg mener at om forbundet skal nå sine langsiktige mål må det bygges sterke miljøer, og da trenger man de beste folkene samlet på ett sted. Om det medfører kommersiell drift for å holde det i gang, er det verdt det, understreker han.

Noen må i front

Utviklingen av kompetanse- og fagmiljøer ser ut til å være en viktig faktor i vurderingen til flere klubber, også for Skjeberg GK.

– For min del tenker jeg at dette er et godt steg på veien for å bygge en god kompetansekultur for utvikling i Golf-Norge, sier Einar Evensen, styreleder i Sarpsborg-klubben.

Einar Evensen, styreleder i Skjeberg GK.

I tillegg vektlegger han særlig teknologi-bruken, for slik som i andre deler av samfunnet, er dette er med på å drive golfen videre.

– For at klubbene skal holde følge med denne utviklingen må noen gå i front. Jeg er glad for at forbundet satser tungt på denne delen, forteller han, og legger til:

– Jeg har troen på dette prosjektet.

Powered by Labrador CMS