Knepent bronsefinaletap for Hjellegjerde

Andrea Hjellegjerde var bare en hårsbredd unna å sikre seg enda mer edelt metall i samlingen i Deaflympics i Brasil.

Publisert

Det ble en spennende avslutning på årets døve-OL, der Andrea Hjellegjerde fra Stjørdal kjempet om karrierens fjerde medalje på internasjonalt toppnivå i golf for døve.

Dessverre måtte hun gi tapt i en jevnspilt bronsefinale mot franske Margaux Brejo, der det måtte tre omspillshull til for å avgjøre matchen.

Deaflympics startet med to innledende slagspillsrunder i helgen, der Hjellegjerde tok seg videre til sluttspillet med to runder på 80 slag. I kvartfinalen ledet hun fra start til slutt mot kanadiske Sasha Laoun og avgjorde på det 15. hullet, men måtte gi tapt 5&4 for indiske Diksha Dagar i tirsdagens semifinale.

– Avslutningen og spillet generelt var ikke som ønsket, men jeg hadde likevel en fin opplevelse med å være med, sier Hjellegjerde til Norsk Golf.

(Artikkelen fortsetter under)

Hjellegjerde har tidligere en bronse i Deaflympics fra 2017, samt en bronsemedalje fra VM for døve i 2018 og sølv i 2014.

Det er ikke bare i døveturneringer Hjellegjerde har bitt godt fra seg, og trønderen er også blant Norges beste amatørspillere på damesiden. Hun står oppført i Golfbox med et solid handicap på +1,3, og i fjor endte hun på 13.-plass i norgesmesterskapet på Miklagard.

Powered by Labrador CMS