Krogh ble nummer 14 i sesongåpningen

Kristian Krogh Johannessen falt fra 8.- til 14.-plass i Challenge Tour-sesongstarten Barclays Kenya Open.

Publisert

Krogh startet lørdagens «moving day» alene på andreplass, to slag bak lederen, men ble hektet av i seierskampen med en tredjerunde på én over par.

Søndag fulgte han opp med en avslutningsrunde på par, bestående av to birdies, like mange bogeys og resten par. Han endte til slutt bare fire slag bak vinneren Lorenzo Gagli fra Italia,  men falt seks plasser til delt 14.-plass.

Selv om helgen ikke ble helt slik han hadde forespeilet, var uken nok en bekreftelse på at turneringsformen er intakt. Dette var hans beste plassering på Challenge Tour siden august 2016.

Ukens 14.-plass var verdt 7750 euro, dobbelt så mye som han tjente i hele fjor.

Krogh har lagt bak seg to blytunge sesonger på Challenge Tour, men fant tilbake formen for alvor i fjor høst. Han fornyet Challenge Tour-kortet i Q-School-finalen i Spania i november, og har tatt med seg det gode spillet videre til årets sesong. 

Tidligere i vinter benyttet han den lange turneringspausen på Challenge Tour til å holde formen ved like på Nordic Leagues vinterserie i Spania, der han endte med tre topp-5-plasseringer på fire turneringer – inkludert hans tredje seier i karrieren.

Krogh sa til Norsk Golf tidligere denne uken at det har vært deilig å se at formen er med videre til Challenge Tour. Det var også planen.

– Jeg føler meg mye «sharpere» tidligere på sesongen nå sammenlignet med tidligere år. Det er ikke til å legge skjul på at det var perioder i fjor hvor jeg var ganske langt nede og lei, men jeg hadde likevel trua. Jeg hadde en ordentlig evaluering der jeg måtte gå inn i meg selv og tenke ut hva som er viktig for meg som golfspiller. Nå føler jeg mye mer eierskap til min egen satsing, og det siste året har vært et bevis på at hvis man bare vil noe mye nok, lønner det seg å være tålmodig.

– Hva er forskjellen på spillet ditt nå og for et år siden?

– Jeg er mye bedre posisjoner etter utslagene og har færre ordentlig dårlige slag fra tee. Det forplanter seg over til de andre delene av spillet. Jeg får enklere innspill, jeg slipper å måtte kjempe så mye for par, og det blir lettere å holde seg rolig under rundene. Jeg tror mye av grunnen til at jeg slet i lang tid, var at jeg spilte for mange turneringer tidlig etter håndleddsoperasjonen min for et drøyt år siden. Det førte til at jeg spilte på meg dårlig selvtillit.

Eirik Tage Johansen ble nest beste nordmann i Kenya på delt 25.-plass, fem under par, etter en solid avslutningsrunde på 67 slag. Jarand Ekeland Arnøy misset cuten.

Resultater 

Powered by Labrador CMS