DP WORLD TOUR//

Krogh på 28.-plass da Oosthuizen vant på hjemmebane

Kristian Krogh Johannessen leverte en ny god turnering i Sør-Afrika, men vil nok tenke med ergrelse på avslutningen på lørdagens runde.

Kristian Krogh Johannessen var eneste nordmann på startstreken i Sør-Afrika. Det endte med 28.-plass, og trolig en følelse av at det kunne vært endre bedre.
Publisert Sist oppdatert

Kristian Krogh Johannessen er eneste nordmann på startlisten når 2023/24-sesongens sjette tureringen på Europatouren går av stabelen i Sør-Afrika. Drammenseren kommer rett fra lyn og torden i den utsatte turneringen Alfred Dunhill Championship, der bare en kjip avslutning ødelag for en solid topp 10-plassering.

Drammenseren var på skuddhold med tanke på en topp ti-plassering før søndagens siste runde. For det var jevnt i toppen, og til slutt var det ikke mer enn ti slag som skilte de 28 beste.

Med fire birdier og to bogeyer, leverte Krogh en ny runde på det jevne. Det betyr ukens andre 70-runde, og tre plasser ned fra dagen før da Krogh tapte fire slag på de tre siste hullene.

Og det var faktisk akkurat fire slag som skilte Krogh fra topp 10. I stedet ble det 28.-plass, ti slag bak den sørafrikanske vinneren, velkjente Louis Oosthuizen. Det betyr drøyt ti tusen euro i premiepenger til Krogh, og 21 plasser opp på Race to Dubai-listen.

Ut i hundre

Krogh så ut til å ha glemt den kjipe avslutningen, og gikk ut i hundre da spillerne tok opp golfkøllene igjen etter bare et par dager pause.

Med en åpningsrunde på -3, og en bogeyfri annenrunde på -2, lå Krogh i strålende posisjon etter halvspilt turnering, og avstanden opp til de virkelige topplasseringene var ikke stor.

På lørdagens moving day tok ikke Krogh foten av gasspedalen, og etter blant annet tre birdier og én eagle i løpet av de ni åpningshullene, samt en ny birdie på hull 12, var avstanden opp til lederen kuttet ytterligere.

Så var det dessverre bom stopp.

Bom stopp

Det startet med dobbelbogey på hull 16. De to tapte slagene ble fulgt opp av ytterligere bogeyer på hull 1 7 og 18. Dermed var all den gode innsatsen til ingen nytte. Inn-runden på 39 slag var seks slag dårligere enn ut-runden på 33. I løpet av de to første rundene har ikke Krogh gjort dårligere enn par på noen av de tre nevnte hullene.

Turneringen AfrAsia Bank Mauritius Open er en del av Europatourens stopp innom Afrika og Australia, og er siste turneringen i det Europatouren beskriver som sesongåpningen. Neste post på turneringsprogrammet er i Dubai, og er første turneringen i kategorien International swing.