DP World Tour//

Regn og torden la en demper på Kroghs topp-ti jakt

Kristian Krogh Johannessen klatret oppover ledertavlen under helgerundene i Alfred Dunhill Championship, men da han var på kanten av topp-plasseringene ble spillet stanset i Sør-Afrika. 

Det har vært interessante forhold denne uken for Kristian Krogh Johannessen og co på Leopard Creek Country Club.
Publisert Sist oppdatert

Kristian Krogh Johannessen (Drammen GK) og Espen Kofstad (Oslo GK) har de siste ukene spilt sammen i DP World Tours Sør-Afrika-sving, og denne uken klarte begge to cuten samtidig. 

Det var Kofstad som åpnet best med en 69-runde torsdag, men fra lørdag morgen var det Drammen GK-spilleren som overtok «ledelsen» i den norske duellen. 

Med en 67-runde som inneholdt hele åtte (!) birdier, klatret nemlig Krogh Johannessen helt opp til delt 13. plass med én runde igjen å spille. 

Med tanke på at han på et tidspunkt var to slag over cutgrensen fredag ettermiddag, er det en solid opphenting fra Hokksund-mannen. 

Dermed var han på skuddhold for å spille seg til en solid topp-ti plassering i et felt hvor blant annet de sør-afrikanske LIV-spillerne Louis Oosthuizen og Charl Schwartzel er med. 

Lyn og torden

På den avsluttende søndagsrunden åpnet Krogh Johannessen med to bogeyer og én birdie på de første ni, men svarte umiddelbart med nok en birdie på tiende hullet. 

Dermed er han på par for dagen, og har klatret ytterligere to plasseringer – opp til en delt 11. plass på scoren –7 totalt. 

Dessverre måtte jakten på topp-ti plasseringen stanse der, for forholdene på Leopard Creek Country Club spilte ikke på lag:

Men det betyr ikke at alle i området synes regnet er en byrde:

Seig restart

Mandag morgen fortsatte alle spillere der de slapp søndag ettermiddag, noe som for de norske var på hull 11 (Krogh Johannessen) og hull 18 (Espen Kofstad). 

Kofstad rullet i en par og endte dermed opp med å avslutte Alfred Dunhill Championship med en 76-runde (+4) og delt 48. plass. 

Krogh Johannessen lå som nevnt på kanten av topp-plasseringene, men fikk det tungt i innspurten. Til tross for en god birdie på hull 11, fulgte han opp med to bogeyer og en dobbeltbogey på de siste seks hullene og falt dermed nedover ledertavlen. 

Til slutt endte også han med en 76-runde, og havnet på delt 32. plass på scoren –3. Mannen fra Hokksund klatret derimot opp til en 85. plass på «Race to Dubai»-listen.

Louis Oosthuizen (Sør-Afrika) vant turneringen på hjemmebane med scoren –18. 

Her er resultatene

Powered by Labrador CMS