Krogh på femteplass i sesongstarten

Kristian Krogh Johannessen ble hektet av i seierskampen i Mediter Real Estate Masters, men turneringen ble likevel en fin bekreftelse på at turneringsformen har holdt seg intakt i løpet av vinteren.

Publisert

Krogh startet avslutningsrunden på PGA Catalunya Resorts Tour Course i tredelt ledelse sammen med danskene Joachim Hansen og Nicolai Kristensen på åtte under par. Dessverre klarte han ikke å holde trykket oppe, samtidig som at både Hansen og Kristensen fortsatte i samme tempoet som de to foregående runde.

Da dagen var omme, hadde Krogh gjort to birdies, like mange bogeys og resten par. Han ble med det liggende på åtte under par. Dermed falt han til femteplass sammenlagt, syv slag bak vinneren Joachim Hansen, som avsluttet med en imponerende 63-runde.

Selv om det ikke holdt hele veien inn for Krogh, var turneringen nok en bekreftelse på at det gode spillet hans på tampen av fjorårssesongen ikke bare var et blaff. 

– Det er deilig å se at turneringsformen har holdt seg såpass bra. Jeg hadde kanskje forventet litt mer rusk i maskineriet denne uken, men det tyder på at jeg har vært flink med ikke å gjøre alt for store endringer i vinter. Dessuten hjelper det at jeg har trent veldig mye mer på gress i vinter enn tidligere sesonger, sier Krogh til Norsk Golf.

Han har vært stabil fra tee-til-green hele uken, noe som også pleier å være fellesnevneren når han spiller bra

Krogh slet kraftig på Challenge Tour de to siste sesongene, men begynte å finne formen igjen i fjor høst. Under Q-School-kvalifiseringen imponerte han stort da han sikret fornyet arbeidstillatelse på Challenge Tour, og også var like ved å kvalifisere seg til europatouren. 

I ukene etter Q-School-finalen spilte han to turneringer på rad på europatouren i Sør-Afrika. Siden den gang har han vært på treningssamlinger i både Orlando, Dubai og Spania.

– Jeg har bare vært hjemme i Norge et par uker siden nyttår. Nå skal jeg også spille PGA Catalunya Resort Championship senere denne uken, og så er sesongstart på Challenge Tour i Kenya en måned unna. Før jeg stikker dit, tar jeg nok turen til Dubai for å trene enda mer på gress. Jeg føler meg bedre forberedt til den nye sesongen sammenlignet med tidligere år, forklarer Krogh.

Nest beste norske spiller ble Aksel K. Olsen (Stavanger GK) på delt 17.-plass. Han avsluttet med en fin 67-runde, bestående av fire birdies, én bogey og resten par. Olsen har mye å revansjere denne sesongen etter at han misset Challenge Tour-kortet med knappest mulige margin på Nordic League i fjor. 

Challenge Tour-spiller Jarand Ekeland Arnøy endte på delt 30.-plass med én under par sammenlagt etter en avslutningsrunde på tre under par. Seks slag bak ham endte Jørgen W. Johansen på 51.-plass etter å ha avsluttet med en 77-runde.

Kristoffer Reitan, Gøran S. Haglund, Sander Stavnar, Petter Mikalsen, Martin Ulseth, Kevin A. Wright, Fredrik F. Fossum, Eirik Grønhaug, Anders Ellingsberg og Vetle Marøy misset cuten på onsdag.

Resultater 

Powered by Labrador CMS