PGA TOUR//

– Må ikke spille perfekt for å skyte en lav score

Viktor Hovland er på rett vei før Arnold Palmer Invitational starter på Bay Hill torsdag.

Viktor Hovland trives godt på Bay Hill og tror på en opptur.
Publisert Sist oppdatert

– Det går definitivt i riktig retning. Jeg føler at jeg har fått mye mer kontroll på hva ballen gjør, men det er ikke helt der det skal være. Men sånn er det, man må bare jobbe, så løser det seg til slutt, sier Viktor Hovland til Eurosport.

Torsdag kl 16.20 slår Hovland ut sammen med Rickie Fowler. Fredag går de to tidligere Oklahoma State-studentene ut kl 19.20.

Spørsmålet er om den 26-årige nordmannen kan vinne på Bay Hill med spillet og selvtilliten han har akkurat nå.

Mindre selvsikker

– Jeg føler at jeg kan spille bra. Og jeg må ikke spille perfekt for skyte lave scorer. Det blir mye tøffere på denne banen her hvis ikke ballstrikingen din er helt på plass, så jeg er ikke like selvsikker som jeg har vært tidligere, svarer han.

I dagene før turneringsstart har han jobbet mye og aktivt på treningsfeltet med sin nye trener, Grant Waite. Hovland er full av lovord om den tidligere PGA Tour-spilleren fra New Zealand.

– Han er veldig smart og veldig flink, og vi vet hva vi må gjøre. Men det er vanskelig for meg å finne følelsen som gjør at jeg får det til, så da blir det en del diskusjoner om det. Jeg må prøve og feile, og jobbe i riktig retning, sier han.

Onsdag forklarte Waite til Eurosport at Hovlands svingendringer plutselig kan sitte «over natta». Det er ikke hovedpersonen helt enig i.

Knekke en kode

– Nei, det føles ikke sånn, smiler han. – Men det er jo det som er så crazy med den sporten her. At plutselig knekker du en kode, havner i en god groove, og så fortsetter du med det. Så er det plutselig bra igjen. Det er det som er så irriterende.

Det fine er at Bay Hill, hvor ukens turnering spilles, er en bane som i utgangspunktet bør passe 26-åringen fra Ekeberg godt. I tillegg har han god kjennskap til de 18 hullene.

– Ja, jeg kjenner banen godt. Og den passer meg veldig bra når slagene sitter. Den er tøff fra tee til green, og med nærspillet jeg har nå er det heller ikke katastrofe om jeg misser noen greener. Hvis jeg er i nærheten, kan dette bli bra, sier Hovland.

PS! Du kan følge turneringen direkte på Eurosport og Discovery Plus.

Powered by Labrador CMS