SPECIAL OLYMPICS//

Marthe, Kent, Andreas og Mathias kjemper om gull i Berlin

7000 utøvere med funksjonshemninger konkurrerer i disse dager om medaljer i Special Olympics World Games i Berlin. I den norske leiren finner vi fire golfere som skal forsvare landets heder og ære.

Kent Daniel Danielsen (t.v.), Svein Erik Hansen, Andreas Jonson, Mathias Larsen Lussand, Monica Gundersrud, Ann Bente Lund, Marthe Karoline Grina og Tor Ove Lussand er på plass i Berlin.
Publisert Sist oppdatert

Mesterskapet som i helgen offisielt startet med åpningsseremoni på Olympiastadion er et av verdens største idrettsarrangement. Denne uken skal 7000 utøvere i aksjon i 26 forskjellige idretter. Totalt 43 utøvere er med i den norske leiren, hvorav fire er golfere:

  • Marthe Karolina Grina
  • Kent Daniel Danielsen
  • Andreas Jonson
  • Mathias Larsen Lussand

De fire skal spille kvalifiseringsrunder mandag og tirsdag, før de ordentlige konkurranserundene går av stabelen onsdag og torsdag.

– Gullet skal hjem

I forkant av mesterskapet stilte Mathias Larsen Lussand opp foran kameraene til TV Bra.

– Jeg er overrasket og det spruter tårer fra øynene med glede, fortalte bergenseren til TV-kanalen i en episode av serien «Sammen om drømmen».

TV-kanalen, som er laget av, for og med utviklingshemmede i Norge, var med Lussand på en treningsøkt i opptakten til Special Olympics World Games.

Tshawe Baqwa (t.v.) sammen med Mathias Larsen Lussand under åpningsseremonien for lekene.

Der ble det tydelig at han har klare mål for lekene:

– Jeg drømmer om førsteplass. Gullet skal hjem! svarer Larsen Lussand selvsikkert.

Se hele reportasjen til TV Bra her

Golfkonkurransene spilles på Bad Saarow Golf Club, som har består av hele fire forskjellige baner. Klubben kan skryte på seg å ha både Arnold Palmer og Sir Nick Faldos innspill i designene.

Klubben har vært vertskap for flere store arrangementer, blant annet European Amateur, Eisenhower Trophy, Espirito Santo Trophy og flere profesjonelle turneringer.

Storslått åpningsseremoni

I helgen ble det arrangert åpningsseremoni på selveste Olympastadion i Berlin. I tillegg til den norske troppen er det et norsk bidrag som setter stemningen for hele mesterskapet.

Det er musikkduoen Madcon, som består av Tshawe Baqwa og Josef Wolde-Mariam, som har skrevet hymnen og kjenningsmelodien for Special Olympics World Games. Låten «Are You Ready?» ble fremført på scenen som blant annet var vertskap for VM-finalen i fotball i 2006.

Etter seremonien tok Tshawe og Josef tid til å hilse på den norske troppen

Følg konkurransene her

Powered by Labrador CMS